Đukanović i Krivokapić „ratuju“ na Tviteru

Svet 08. apr. 202117:02
Podeli:
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Boris Pejović/Epa

Aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Zdravko Krivokapić, zbog incidenata koji su se danas dogodili u Nikšiću i Podgorici, šalju jedan drugom poruke, putem svojih Tviter naloga, u kojima se međusobno optužuju za ove događaje.

Pročitajte još:

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić prvo je pozvao predsednika Crne Gore Mila Đukanovića „da ne destabilizuje državu i da narod koji je izveo na ulice pozove da se vrati kućama.“

Krivokapić je rekao da neredi koje produkuje neće zaustaviti ruku pravde i pravnu državu.

„I tužilački zakoni i odluka o izmeni kriterijuma za sticanje državljanstva biće usvojeni u interesu države Crne Gore i njenih građana i to nikakvi skupovi u organizaciji DPS-a neće zaustaviti. Građane Crne Gore pozivam na razum i da ne nasjedaju na provokacije onih koji su spremni da ih žrtvuju radi odbrane svog kapitala“, rekao je Krivokapić.

Milo Đukanović  je potom uzvratio kazavši da je „krajnje nemoralno“ od premijera Zdravka Krivokapića da insinuira da on organizuje proteste.

Podsetimo, danas ispred zgrade Vlade u Podgorici u 11 časova održan je skup povodom izmene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Organizator protesta je Patriotsko-komitski savez (PKSCG). Okupljeni su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade Vlade.

Vređali su policajce, vikali im „banda izdajnička“ i „izdaja“ i gađali ih jajima.

Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda.

Policija je blokirala put Nikšić – Podgorica.

Nakon toga su brojni korisnici društvenih mreža podelili snimke sa lica mesta koji su i više nego dramatični.

Na snimcima se vidi kako je grupa građana opkolila službeno vozilo, koje se nije zaustavilo već je nastavilo dalje i protom oborilo nekoliko osoba.

Povodom incidenta koji se danas dogodio na putu Nikšić-Podgorica u Crnoj Gori, kada su demonstranti nasrnuli na službeno vozilo, oglasio se premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić. On je rekao da se u tom službenom vozilu nalazila njegova ćerka.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar