Da li je ovo dokaz da je Putin stvarno bolestan VIDEO

Svet 15. jun. 202213:55
Podeli:
Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Noge Vladimira Putina počele su da klecaju tokom njegovog govora u Moskvi, što je dodatno pojačalo glasine o zdravstvenim problemima ruskog čelnika.

Dok je ruski redatelj Nikita Mihalkov primao nagradu 69-godišnjak se ljuljao napred-nazad. Zatim je popeo za govornicu i činilo se da se trese pre nego što su mu obe noge pokleknule, prisiljavajući ga da se uhvati za postolje.

Putin je uspeo da govor i održi ravnotežu nakon laganog kolebanja, ali su zapadni mediji odmah počeli da pišu kako je reč radi o najnovijem dokazu da se ruski despot bori s nizom zdravstvenih problema.

Pročitajte još:

Novi snimak nastao je samo nekoliko dana nakon što je insajder iz Kremlja izjavio da su Putinu lekari savetovali da se ne pojavljuje 'predugo' u javnosti, budući da se razboleo usred nedavnih razgovora sa svojim vojnim šefovima.

Ruski predsednik osetio je 'oštru mučninu, slabost i vrtoglavicu' dok je ustajao od stola nakon nedavne video konferencije sa savetnicima i vojnim čelnicima.

'Predsedniku je bila potrebna hitna medicinska pomoć', tvrdi kanal koji navodno ima izvore u Kremlju i ponavlja tvrdnje o Putinovim navodnim zdravstvenim problemima, uključujući rak i Parkinsonovu bolest.

Pre nekoliko nedelja, službenik FSB-a utvrdio je da Putinu nisu ostale više od dve do tri godine života.

Opisao je pritom bolest ruskog predsednika kao 'težak oblik raka koji brzo napreduje' nakon što su se pojačala nagađanja da Putin pati od nekog oblika ozbiljne bolesti usred invazije na Ukrajinu.

Putin je navodno podvrgnut 'uspešnoj' operaciji raka i oporavlja se nakon saveta lekara da je lečenje 'bitno'.

General SVR tvrdi da mu je autor prognani general-pukovnik Kremlja, poznat pod aliasom Viktor Mihajlovič, koji navodno ima pristup informacijama koje Kremlj odbija objaviti. Bio je to prvi izvor koji je sugerisao da Putin boluje od raka.

Izvori britanskih obaveštajnih službi takođe su citirani u raznim medijskim izveštajima u kojima se govorilo da se Putinovo zdravlje pogoršava. Ipak, kijevski vojni špijun Kirilo Budanov ranije je rekao kako se boji da ruski čelnik ima još 'još nekoliko godina'.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Putin se uporedio sa Petrom Velikim i uputio jezivu pretnju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar