Dritan seče redom: Lete glavni obaveštajci

Svet 25. dec. 202011:56 > 12:46
Podeli:
Foto:TANJUG/ INSTAGRAM URA

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Crne Gore, Dejan Vukšić, smenio je kompletan menadžment, tačnije četiri načelnika sektora u toj agenciji. Ovaj potez usledio je danas nakon njegovog razgovora sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Smenjeni su Luka Bulatović, Danilo Grozdanić, Mirko Milović i Miloš Vujisić.

Pročitajte još:

Ovo je početak „seče knezova“, velikih promena u službi, koja je decenijama bila pod kontrolom DPS-a.

Inače, lideri bivše opozicije Crne Gore, koji su sada u vlasti, godinama su ukazivali na nezakonite poslove koje je obavljala Agencija za nacionalnu bezbednost, pod nadzorom DPS-a, predsednika države Mila Đukanovića i bivšeg premijera Duška Markovića.

Podsetimo, Vukšić je bio nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ na lokalnim izborima u Kotoru, a za predsednika lokalnog parlamenta izabran je na nastavku konstitutivne sednice novog saziva Skupštine opštine Kotor, 28. oktobra.

Foto: Nova M

On je sa te pozicije došao na mesto v. d. direktora ANB-a odlukom Vlade Crne Gore.

Abazović: Kreće temeljna reforma ANB-a

Pre odluke o radikalnoj smeni načelnika Agencije, potpredsednik Vlade Dritan Abazović sastao se sa vršiocem dužnosti direktora ANB-a Dejanom Vukšićem.

Foto: Nova M

„Prvi zvanični sastanak sa direktorom ANB Dejanom Vukšićem. Kreće temeljna reforma Agencije za nacionalnu bezbednost. Podrška @VladaCG i iskustvo međunarodnih partnera važni u transformaciji ANB, koju konačno treba da stavimo u službu građana“ napisao je Abazović na Tviteru.

Naime, potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović je 8. decembra saopštio da Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore dobija novog direktora.

On je tada na Tviteru naveo da se na sastanku zahvalio na dosadašnjem radu, sada već bivšem direktoru Dejanu Peruničiću.

Prema saznanjima „Vijesti„, Vukšić planira smenu još nekoliko načelnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar