Podeli
Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Amerika se suočava sa povećanim pretnjama od domaćeg terorizma od ljudi nezadovoljnih rezultatima predsedničkih izbora, saopštilo je danas Ministarstvo za nacionalnu bezbednost.

“Informacije kojima raspolažemo ukazuju na to bi ideološki motivisani nasilni ekstremisti, koji imaju prigovore na rezultate predsedničkih izbora, kao i druge osobe podstaknute lažnim narativima o njima, mogle da nastave da mobilišu građane u cilju podsticanja na nasilje ili da sprovode činove nasilja”, saopštilo je američko ministarstvo.

Zvaničnici navode da ne postoje informacije o nekoj konkretnoj zaveri, kao i da će povećana pretnja širom SAD najverovatnije postojati nedeljama, prenosi Rojters.

Domaći esktremisti bili su motivisani nezadovoljstvom zbog epidemioloških mera, rezultatima predsedničkih izbora i upotrebom sile od strane policije, kako navode iz Ministarstva za nacionalnu bezbednost, koje u generatore napada ubraja i dugogodišne rasne i etničke tenzije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Upozorenje je usledilo nakon upada Trampovih pristalica u Kapitol 6. januara, kada je pet osoba ubijeno, dok je prošle nedelje inauguracija novog predsednika Džozefa Bajdena održana u maksimalno obezbeđenom i zaključanom Vašingtonu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar