Marko Vukićević Foto:OKS

Takmičenje u skijaškom spustu za muškarce na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, na kome je trebalo da nastupi i srpski reprezentativac Marko Vukićević, danas je otkazano zbog jakog vetra na stazi.

Na vrhu i središnjem delu spust staze, vetar je duvao brzinom od 30 km na čas, sa udarima do 40 km na čas, pa je početak takmičenja prvo bio odložen za nekoliko sati, da bi potom bilo otkazano za neki drugi dan.

To je trebalo da bude prvo takmičenje u alpskom disciplinama, a organizatori još nisu saopštili kog dana će spust biti održan.

I treći, poslednji trening u subotu, takođe je morao da bude otkazan zbog jakog vetra.

Prethodno, Marko Vukićević, prokomentarisao je dešavanja.

„Staza je prilično zahtevna, prava olimpijska. Mnogo je teža staza nego na prošlim Igrama, zahtevnija, strmija. Nekako ima više terenskih promena i skokova. Ja sam hteo da malo upoznam tu stazu, ovo mi je, kao i drugima, bio prvi spust na ovoj stazi u uslovima koji će vladati na trci. Želeo sam da se prilagodim bolje za sledeće dane. Narednih dana ću probati da dodajem brzinu i da dovedem sebe u situaciju da se na trci od starta “gurnem” maksimalno i da pokažem sve što mogu u trenutku kada je to najvažnije“, rekao je Vukićević posle svojih treninga.

Olimpijska staza za spust na Zimskim igrama sa dužinom od preko 3 km i sa prosečnim brzinama od 108 km/h koje su skijaši razvijali na treninzima, predstavlja jednu od trenutno najzahtevnijih staza u svetu.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar