Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Danil Aldoškin, reprezentativac Rusije u brzom klizanju, izvinio se nakon što je u utorak pokazao dva srednja prsta, nakon pobede protiv SAD u polufinalu muške ekipne trke.

Aldoškin, 20-godišnji ruski olimpijac, pokazao je srednji prst, ubrzo nakon što je prešao ciljnu liniju sa Ruslanom Zaharovim i Sergejem Trofimovim u olimpijskom rekordnom vremenu i pobedio tim SAD.

PROČITAJTE JOŠ

Pobeda je donela Rusima kartu finale, garantovala je medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

„Podigao sam ruke, imam prvu medalju, na prvim Olimpijskih igrama. Nisam tako mislio. Žao mi je ako je ovo nekoga uvredilo”, rekao je on posle trke.

Predsednik Ruskog klizačkog saveza Aleksej Kravcov takođe se izvinio za Aldoškinove postupke, ali je takođe stao u odbranu mladog sportiste, rekavši da je njegov potez bio „izliv emocija“.

„Emocije su prevladale na cilju, nije bilo podteksta u ovoj akciji. Izvinjavamo se ako je neko drugačije shvatio ovu situaciju i ako je ovo nekoga uvredilo. U ime Ruskog klizačkog saveza, upućujemo zvanična izvinjenja.“

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Zaharov, 34-godišnji veteran ruskog tima koji već ima zlatnu olimpijsku medalju u štafeti na 5.000 metara iz 2014. godine, rekao je da Aldoškinova reakcija nije imala za cilj da pokaže nepoštovanje, već da je to bila proslava rekordnog vremena.

„U brzom klizanju se borimo protiv vremena, a ne protiv protivnika. To je bila čisto emotivna reakcija“, rekao je Zaharov preko RT-a.

Rusi su u polufinalu oborili olimpijski rekord (3:36.61), koji je ranije bio u vlasništvu SAD (3:37.08), ali u finalu nisu uspeli da se domognu zlata, koje je odbranila Norveška.

BONUS VIDEO Nevena Ignjatović posle osvojenog 30. mesta u spustu na Olimpijskim igrama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (2)