Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Matthew Hinton

Loše veče za Denver.

Košarkašai Denvera doživeli su neočekivani poraz na svom terenu od ekipe Čikaga rezultatom 117:96 u večeri u kojoj je kompletan tim odigrao za zaborav. Srspki košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od svojih najlošijih partija ove sezone što najbolje svedoče brojke nakon meča. Iako je i na ovom susretu bio najbolji igrač svog tima, odigrao je ispod standarda na koje nas je navikao ove sezone u kojoj je pomerao granice i obarao rekorde.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je meč okončao sa 18 poena, 12 skokova i osam asistencija, uz šut 7/16. Šutirao je trojke 3/9, usput je nateran i na pet izgubljenih lopti, imao je +/- indeks -14, pa će sigurno želeti da zaboravi ovaj meč jer je lestvicu postavio visoko.

Ovo mu je tek drugi meč u ovoj sezoni sa manje od 50 posto šuta iz igre, a ovo je tek peti poraz Denvera na domaćem terenu ove godine.

Problem je i što je ostatak ekipe podbacio pa je Jokić u poslednjoj deonici kada se jurio rezultat uzimao previše trojki za svoje standarde ne bi li nekako povukao ekipu i preokrenuo situaciju na terenu.

Ali, ovoga puta je imao i izuzetno raspoloženog direktnog rivala u vidu Nikole Vučevića koji ga je u potpunosti nadigrao. On je završio sa 25 poena, 15 skokova i tri asistencije, dobar posao obavio je u odbrani, a Lavin je bio efikasniji od njega sa 29 poena.

Jokić je posle meča priznao da je izuzetno ljut

na sebe i tim, rekao je „da nije mogao da pronađe ritam“, da je forsirao trojke kako bi uhvatio priključak, dodavši i da mu je svaki meč važan u želji da se održi prvo mesto Zapada.

Izostao je i „bljesak“ saigrača, Gordon je ostao na 17 poena i devet skokova, Porter na tek 12 poena, Marej na 11 poena i šest asistencija. Niko od njih se nije proslavio u šutu, Gordon je imao 6/14, Porter 5/13, Marej 4/15. I Brajant, Jokićev „džoker“, uspeo je da za 13 minuta na parketu obavi svoj zadatak i dođe do 10 poena, uz šut 4/5.


NBA liga, rezultati

Vašington – Atlanta 120:122

Boston – Portland 115:93

Majami – Klivlend 100:104

Nju Orleans – Dalas 113:106

Denver – Čikago 96:117

Finiks – Oklahoma 132:101

LA Klipers – Toronto 108:100


BONUS VIDEO Trener Efesa optužio delije, pa naprasno prekinuo konferenciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar