Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Od četvrtka će uslediti velika promena na Olimpijskim igrama u Tokiju, a inicijator ove ideje bio je upravo Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je nekoliko igrača imala strašne probleme sa vrućinom, Paula Badosa je čak i doživela toplotni udar, odlučeno je da se promeni vreme odigravanja mečeva.

Naime, mečevi će od sada počinjati u 15 časova po lokalnom vremenu (08.00 po našem), naspram 11.00 kada su igrani do skoro.

To znači da će centralni teren uglavnom biti u hladu, pa će uslovi biti neznatno bolji nego do sada.

Podsetimo, Novak je predložio promenu terminu odmah nakon prvog kola, ali njegova ideja nije naišla na razumevanje sve do ove srede.

Međunarodna teniska organizacija se oglasila saopštenjem.

„Zbog interesa zdravlja igrača i blagostanja i nakon dugih konsultacija, ITF objavljuje da će doći do promene rasporeda zbog povećane vrućine i vlage koja je trenutno u Tokiju. Mečevi na Olimpijskim igrama u Tokiju će počinjati od 15 časova od četvrtka.

Ova odluka je moguća zbog ishoda na dabašnjim mečevima u pet takmičenja i zbog veličine teniskog terena koji je dizajniran zarad dobrobiti zdravlja igrača. To je učinjeno nakon konsultacija sa MOK, organizatorima Igara u Tokiju, sa nosiocima prava prenosa Olimpijskih igara kao i igrača, sudija, lekarskih eksperata i drugih važnih deoničara“, pisalo je između ostalog.

Najavljeno je da će biti uvedene pauze od 10 minuta kada to zatraže igrači i igračice kada temperatura pređe 30,1 stepen Celzijusove skale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare