Vasek Pospišil, Foto: EPA/WU HONG

Kanadski teniser Vasek Pospišil ne ide na Olimpijske igre u Tokiju, objavio je na svojim društvenim mrežama u četvrtak popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Pospišil ima povredu ramena, a stroge mere borbe protiv koronavirusa i još jedan „mehur“ u kom će sportisti biti, odvraća sve više njih od učešća.

„Svim mojim navijačima kod kuće. Nažalost, odlučio sam da ne idem na Olimpijske igre u Tokiju ove godine. Nekoliko faktora je uticalo na ovu tešku odluku, koja uključuje i desno rame. Njemu će biti potreban odmor da se povreda ne bi pogoršala. Ovo je bila jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri, igranje za zemlju je najveća čast u sportu i odlazak na Olimpijske igre je san svakog deteta, bio je i moj“, rekao je Pospišil.

Prvi i jedan od najbližih saradnika Novaka Đokovića u teniskom „sindikatu“ PTPA, kaže da uopšte nije spreman za Tokio.

„Morao sam da budem iskren prema sebi da nisam fizički i psihički spreman da idem na ovaj put. Vratiću se kući, odmoriću, rehabilitovaću se i nadam se da ću biti spreman za sezonu na betonu. Hvala svima na podršci“, zaključio je Pospišil.

Da podsetimo, Vasek je trenutno 61. teniser planete, a PTPA je uz Đokovića formirao prošle godine posle Sinsinati mastersa.

BONUS VIDEO: Beretini nije imao šanse – Novakov šampionski „ples“ na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram