Foto: OKS

Selektorka reprezentacije Srbije u streljaštvu za disciplinu pištolj Jelena Arunović izjavila je da ona i njena sestra Zorana, koja nije uspela da se plasirala u finale na Olimpijskim igrama, proživljavaju teške momente, ali da su oni ipak "protkani ponosom".

Zorana Arunović nije uspela da se plasira u finale discipline malokalibarski pištolj 25 metara, gde je sa rezultatom od 584 krugova završila na devetom mestu u kvalifikacijama, dok se prvih osam plasiralo u završnicu turnira.

„Kada je završila kvalifikacije bila sam uverena da će obezbediti mesto među osam najboljih, jer do sada je rezultat od 584 kruga uvek bio dovoljan za olimpijsko finale. Međutim, ovaj put nije bilo tako“, rekla je Jelena Arunović za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Kako je ocenila, Zorani sportska sreća nije bila naklonjena ni na jednom od nastupa u Tokiju i dodala da su je nijanse delile od pojedinačnih finala vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, kao i od medalje u miksu sa Damirom Mikecom.

„Kvalifikacije malokalibarskim pištoljem je maestralno počela i sjajan rezultat ostvarila u preciznoj paljbi, koja je Zorani dominantnija u odnosu na brzu. Na kraju je postigla ukupan rezultat koji bi bio dovoljan za finale da prosečan nivo ostvarenja svih učesnica nije bio ovako visok“.

Starija sestra Arunović rekla je da i ona i Zorana prolaze kroz teške momente, jer su „nisu štedele“ na pripremama za OI.

„Sa te strane ovo je težak momenat za nas obe, jer kalkulacija nije bilo. S druge strane, lično, imam osećaj ponosa. Nije prošla do finala i osvojila medalju, ali pružila je sve što je mogla. Kada nemaš šta sebi da zameriš, onda je sve lakše da se prevaziđe, ali sada je zaista teško, a taj osećaj će sigurno još da potraje“, dodala je Jelena Arunović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar