Foto: Promo

Naši sportisti vraćaju se ponosno sa Olimpijskih igara održanih u Tokiju sa devet osvojenih medalja, i to tri zlatne, jedna srebrna i pet bronzane.

Tim povodom je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke, najvećeg sponzora Olimpijskog komiteta Srbije, uputio čestitku svima koji su ponosno predstavljali našu zemlju na ovom najprestižnijem sportskom takmičenju.

„Želim svim našim učesnicima na Igrama u Tokiju da iskažem veliku zahvalnost i duboko poštovanje što su našu zemlju i sebe predstavili na pravi način, u skladu sa najvišim sportskim vrednostima. Malo ko je mogao da ostane ravnodušan na predanost, borbenost, trud i emocije koje su demonstrirali u svojim nastupima, posebno imajući u vidu godinu za nama i sve izazove koje nam je donela. OTP banka sa Olimpijskim komitetom Srbije već punih 20 godina zajedno sanja i priprema se za velike stvari, a u olimpijskoj godini ostvarujemo ciljeve, pomeramo granice i što je najvažnije, tu smo jedni za druge. Radujemo se što smo podrška našim sportistima i što smo doprineli da sa ponosom predstavljaju našu Srbiju.

Još jednom u ime OTP banke i u svoje lično ime želim da čestitam osvajačima odličja. Milica Mandić i Tijana Bogdanović još jednom su potvrdile da već dugi niz godina predstavljamo velesilu u tekvondu. Ponosni smo na naše strelce, Damira Mikeca i Milenka Sebića, svaka čast za ovo veliko ostvarenje. U novoj olimpijskoj disciplini, naša basket 3×3 reprezentacija je pokazala veliku snagu i potencijal u ovom sportu. Naš Zurab Datunašvili na najbolji je način nastavio tradiciju osvajanja medalja u rvanju na najvećem svetskom takmičenju. Svetska i evropska šampionka Jovana Preković je ispisala istoriju na ovogodišnjim Igrama i postala prva olimpijska šampionka u istoriji karatea. U timskim sportovima smo još jednom potvrdili koliko je važno boriti se zajedno kao jedan. Vaterpolisti su nastavili dominaciju u bazenu osvojivši zlatnu medalju, a naše bronzane odbojkašice, kao i košarkašice još jednom su pokazale da smo velesila u ovim sportovima.

Foto: Promo

Prijateljima iz Olimpijskog komiteta Srbije, predsedniku Božidaru Maljkoviću, prvom potpredsedniku Žarku Zečeviću, potpredsednici i predsednici Sportske komisije ali i osvajačici zlatne medalje, Milici Mandić, generalnom sekretaru Đorđu Višackom i šefu misije Olimpijskog tima Srbije Nataši Janković želim takođe da čestitam na vrhunskim rezultatima, odličnoj organizaciji, pripremi i naporu koji je uložen kako bi se u situaciji kada je čitav svet stao sportisti maksimalno zaštitili i spremili za takmičenja. Posebne zasluge za odlične uslove za sportiste, kao i za ostvarene uspehe, pripadaju i izvršnom direktoru Damiru Štajneru, kojem ovim putem želim da zahvalim kao prijatelj, partner i ljubitelj sporta.

Zajedničke vrednosti i stremljenje ka zacrtanom cilju su ono što nas spaja i motiviše da podržavamo najbolje među nama. Upravo to je razlog što smo već pet olimpijskih ciklusa pouzdan partner naših olimpijaca. Moram da istaknem da se OTP banka ni u jednom trenutku nije dvoumila oko nastavka saradnje u izuzetnim okolnostima koje su dovele do odlaganja Igara, neizvesnosti oko održavanja, takmičenja bez publike. Zato što su prijatelji tu jedni za druge i kada je najteže, OTP banka je i u jeku pandemije bez dvoumljenja produžila partnerstvo i za naredni olimpijski ciklus i zajedno idemo ka novim uspesima i na predstojećim Letnjim igrama u Parizu 2024. godine,“ izjavio je Predrag Mihajlović povodom završetka Igara u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare