Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Fudbaleri Španije su posle drame izborili plasman u polufinale Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Španija je nakon produžetaka pobedila Obalu Slonovače sa 5:2, nakon što je posle devedeset minuta završeno rezultatom 2:2.

Obala Slonovače je dva puta vodila golovima Erika Bajija i Maksa Gradela a između toga je pogodio Dani Olmo da bi usledila drama u nadoknadi vremena.

Rafa Mir je iskoristio katastrofalnu reakciju Baija i doneo u 93. minutu produžetke svojoj ekipi. Španija je bila više nego ubedljiva u dodatnih 30 minuta i uz još dva gola Mira, kao i jedan Mikela Ojrazabala, otišla u polufinale.

Japan je do plasmana dalje došao nakon boljeg izvođenja penala protiv Novog Zelanda. Nakon 120 minuta bez golova, Japanci su bili bolji sa 4:2 i igraće sa Španijom u polufinalu.

Brazil je pobedio Egipat rezultatom 1:0. Iako su bili dominantni postigli su samo jedan gol kada je Kunja na asistenciju Rišarlisona doneo pobedu.

Poslednji su mesto u polufinalu obezbedili Meksikanci. Savladali su Južnu Koreju 6:3. Sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu koje su dobili 3:1. Golove za Meksiko postigli su Martin i Kordova po dva, Romo i Agire, dok su se za Koreju upisali Li Dong dva puta i Hvang.

Polufinala su na programu u utorak. Meksiko i Brazil igraju od 10, a Španija i Japan od 13 časova po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO Sport u kom se krikom plaši protivnik i dobija snaga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar