Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Reprezentacija SAD je obezbedila plasman u četvrtfinale Igara u Tokiju nakon ubedljive pobede protiv Češke rezultatom 119:84.

PROČITAJTE JOŠ

Češka je igrala odlično tokom prve četvrtine posle koje su vodili rezultatom 25:18, ali je to bilo sve što su Česi uspeli da urade.

Amerikanci posle toga su proigrali i do poluvremena preokrenuli i došli do četiri poena razlike. To je potpuno slomio otpor borbenih Čeha. U drugom poluvremenu je ekipa Grega Popoviča ubacila čak 73 poena i do kraja došla do ubedljive pobede.

Najzaslužniji za trijumf Amerike bio je Džejson Tejtum sa 27 poena, Kevin Durent je dodao 23, Zek Lavin je imao 13, a Džru Holidej 11 poena.

U češkom timu istakao se Blejk Šilb sa 17 poena, Ondrej Bolvin je dodao 15, Jan Veseli 13, a Tomas Satoranski 12 poena.

Česima ubedljiv poraz ne ide na ruku jer im je koš razlika bila bitna zbog šanse da se kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe plasiraju u četvrtfinale. Sada će Češka sačekati konačan rasplet, a pomno će pratiti i nedeljni meč između Argentine i Japana.

Direktno iz grupe A u četvrtfinale ide i neporažena Francuska, a u nedelju su na programu poslednji mečevi u grupi C. Argentina i Japan igraju od 6.40, dok će Španija i Slovenija na teren od 10.20.

Utakmicu je obeležio i istorijski trenutak kada je Kevin Durent, zvezda Bruklin Netsa, postao najefikasniji igrač na Olimpijskim igrama za svoju zemlju. On je sa 336 poena srušio rekord Karmela Entonija.

Rezultati 3. kola košarkaškog turnira

Grupa A

Iran – Francuska 62:79

SAD – Češka 119:84

Grupa B

Italija – Nigerija 80:71

Australija – Nemačka 89:76

Nedelja

Grupa C

Argentina – Japan 6:40

Španija – Slovenija 10.20

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Srpske košarkašice otkrile koja je njihova tajna moć

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar