Olimpijac poreklom iz Bosne ne može u Olimpijsko selo zbog napastvovanja

Podeli:
Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Alen Hadžić, mačevalac koji se takmiči za SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju, neće moći sa ostalim sportistima da boravi u Olimpijskom selu zbog ozbiljnih optužbi.

PROČITAJTE JOŠ

On se tereti da je seksualno uznemiravao tri žene u periodu između 2013. i 2015. godine. One su prijave podnele nakon što je Hadžić izborio normu za Olimpijske igre.

Hadžiću je dozvoljen nastup u Tokiju, ali iz američke mačevalačke ekipe su odlučili da on sam putuje u Japan, da sam trenira i da bude smešten u hotelu koji je 30 minuta udaljen od olimpijskog hotela.

Njegov pravni zatupnik tvrdi da Hadžić nije počinio nikakav zloči, ali je naveo da je njegov klijent bio suspendovan na univerzitetu Kolumbija tokom studijske 2013/3014 godine.

Njega je mačevalački savez zbog optužbi suspendovao i izbacio sa spsika putnika za Tokio, ali je Hadžić uložio žalbu koja je prihvaćena na sudu.

Savez je odlučio mu ne dozvoli da bude sa ostatkom tima, ali je posle nove žalbe delimično ublažio tu odluku, dozvolivđi Hadžiću da bude u hotelu pored Olimpijskog sela.

Prema pojedinim natpisima u medijima, njegovo izbacivanje iz tima su tražili ostali članovi mačevalačkog tima.

Hadžićevi roditelji su poreklom iz Bosne i Hercegovine, a on je rođen u SAD-u.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar