Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Novak Đoković je uspešno započeo nastup na Olimpijskim igrama ekspresnom pobedom protiv Uga Delijena u dva seta, a sledeći izazov će mu biti Nemac Jan Lenard-Štruf.

PROČITAJTE JOŠ

On je bio bolji od Tijaga Monteira, a pored toga je uspešan bio i u dublu sa Aleksandrem Zverevim. Njih dvojica su posle meča govorili za nemački „Bild“, a glavna tema je bio duel Štrufa i Đokovića.

Štruf je izrazio želju da meč protiv Đokovića igra u večernjem terminu zbog bržih uslova, za šta se i Novak zalagao, ali ga je Zverev prekinuo i rekao da bi bilo bolje da igraju ranije.

On je imao i dobar argument za svoju tvrdnju.

„Pogledaj njegov rekord na Australijan openu. Mislim da ima 27:1, ili 30:1. Jedini meč koji je izgubio poslednjih godina je sa Vavrinkom. Dobio bi meč i protiv vanzemaljca“, rekao je Zverev

Štruf se nasmejao i složio sa njim.

„Neka bude tako. Možete da čujete da su mi i dalje potrebni saveti od Saše“, rekao je sledeći Đokovićev rival.

Štruf je dodao i da je uzbuđen što će imati priliku da igra protiv prvog reketa sveta.

„Želeo da dođem do ovog meča. To je specijalna stvar, mega izazov. Ako ne budem igrao svoj najbolji tenis, nemam nikakve šanse jer je Novak u vrhunskoj formi. Do sada sam uvek gubio od njega, ali verujem da mogu do pobede inače ne bih ni igrao. Svi žele da ga sapletu, pa i ja“, zaključio je Štruf.

Novak Đoković i Jan Lenard-Štruf će meč drugog kola igrati u ponedeljak u ranim jutarnjim satima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar