Foto: RTS

Novak Đoković savladao je Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 6:1 i plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi reket planete je upisao i drugu pobedu protiv Španca nakon što je u Rimu ove godine ubedljivo slavio sa 6:2, 6:1.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Keija Nišikorija, japanskog tenisera, koji je slavio protiv Ilje Ivaške iz Belorusije sa 7:6(7), 6:0.

Srbin je bio apsolutno dominantan, a tokom čitavog susreta se borio i sa velikom vrućinom. Već sredinom prvog seta je morao da promeni majicu jer je vrućina bila paklena, a nedugo nakon toga je promenio i reket. Učinio je to usred gem neposredno pre nego što je Španac servirao.

Đoković je igrao koliko mu je bilo potrebno, pa mu je 84 minuta bilo dovoljno da dovrši posao.

Nije ovo kraj obaveza ove srede za Srbina jer će nešto nakon 12.30 izaći na teren sa Ninom Stojanović protiv Brazilaca Luise Stefani i Marsela Mela.

Drugi set: Đoković – Davidovič Fokina 6:3, 6:1

6:1 Kraj!

5:1 Još jedan gem do četvrtfinala!

Kako samo igra Novak, Fokina ne može da mu parira. Deluje je da je pitanje trenutna kada će meč biti gotov.

4:1 Drugi vezani brejk Novaka

Đokoviću se žuri! Srbin je stigao i do drugog brejka na susretu. Uspeo je da spasi jednu brejk loptu Španac, ali ne i drugi put.

3:1 To je to

Novak je potvrdio brejk nakon nešto problema. Uspeo je Davidovič Fokina da stigne do izjednačenja, ali je onda još jednom sjajno odservirao Novak. Srbin od početka Vimbldona ima impresivne procente servisa i taj trend je nastavio i u Tokiju.

2:1 Bravo! Brejk Novaka

Srbin je uspeo da pritisne rivala i napravi brejk sa nulom, sve je bliži plasmanu u četvrtfinalu.

Đoković pružio ruki Fokini kada je pao prilikom izlaska na mrežu. Nije mogao da mu pomogne da ustane, ali mu je pružio podršku. Odmah je dotrčao do mesta gde je pao Španac i pružio mu ruku.

1:1 Kakav gem!

Novak je osvojio gem sa svim direktno osvojenim poenima. Imao je par asova i par vinera i tako dovršio posao u ovom gemu.

0:1 Gem za Španca posle muke

Mučio se Španac da osvoji ovaj gem, ali je na kraju uspeo. Deluje da vrućina smeta podjednako obojici igrača, ali se to ne vidi prilikom servisa Srbina koji je upisao već sedam asova. Uz to je servirao u nekoliko navrata oko 207 kilometara na čas.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Mike Segar

Ogromna je vrućina u Tokiju, pa igrači koriste led kada odu na klupu. Iako je trenutno teren u hladu, na stadionu je kao u kazanu jer nema ni daška vetra. Zaista teški uslovi za igru, a ovo je Novaku samo prvi meč ovog utorka jer ga samo sat i po ili dva očekuje meč sa Ninom Stojanović u miks dublu.

Prvi set: Đoković – Davidovič Fokina 6:3

6:3 Ma, to je to!

Novak stigao do prvog seta, a u nekim momentima mu je veći problem predstavljala vrućina nego sam rival. Prilikom odlaska na klupu je vadio cev kojom se hladio (povezana na klima uređaj), ali i led koji je stavljao na glavu.

4:2 Nastavlja se borba!

Novak je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio. Španac je uspeo da osvoji gem.

Đoković je promenio najpre majicu na pauzi, a onda je neposredno pre servisa Španca odlučio da otrči do klupe i promeni i reket.

4:1 Novak uvećava prednost

Španac je potpuno pao nakon što je Srbin napravio brejk, pa je uspeo da osvoji samo jedan poen.

Ovako je izgledao stadion na kom su odigrali meč Đoković i Davidovič Fokina.

3:1 Sjajno! Brejka Novaka

Kakva šteta! Novak je stigao do brejk šanse, ali je Davidovič Fokina odigrao sjajan pasing šot i uspeo da osvoji poen. Ipak, Novak je nastavio da vrši pritisak, pa je stigao do nove brejk šanse, nakon duže razmene je na kraju loptu poslao u aut. Usledila je još jedna brejk lopta za Đokovića. Španac je izbacio prvi servis u aut, a onda je Srbin napravio brejk. Bilo je tu nekoliko fantastičnih poteza oba igrača.

Ovako je izgledalo zagrevanje Đokovića pre početka meča.

2:1 Novak preživeo dramu

Kako je samo zaigrao Španac, stigao je do dve brejk lopte. Ipak, prva je ostala na mreži, a drugu je Davidovič Fokina poslao daleko u aut. Ipak, to je bio samo početak borbe u ovom gemu. Nakon svega, Novak je uspeo da dođe do gema.

1:1 Španac uz muke do gema

Pokušao je Novak da izvrši pritisak na servis rivala, ali je Davidovič Fokina uspeo da dovrši posao drop šotom koji Novak nije uspeo da vrati preko mreže.

1:0 Sigurno!

Đoković nije dozvolio Špancu da osvoji nijedan poen u prvom gemu. Očekuju se nešto duže pauze na ovom meču zbog velike temperature i vlažnosti vazduha.

Počeo je meč u Japanu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare