Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković opisao je borbu da se Olimpijske igre održe.

„Mnogo rada, dana i godina uložili smo da dođemo na Olimpijske igre. Kad smo već tu, nasa sveti zadatak je da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu“, poručio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

„To smo pričali kad smo dolazili. Daj najviše što možeš tog dana i mirno spavaj. Mislim da smo spremni da to i uradimo. OKS je ustanova koja je stara 111 godina, ima veliku tradiciju. Mi smo naslednici velikih šampiona“, rekao je Maljković na zvaničnoj konferenciji za medije olimpijskog tima.

„Ovi ljudi su najbolji deo srpskog naroda, nacije, Srbije i Republike Srpske.To kažem i ovde i u ovoj zemlji i u Banjaluci. Borićemo se za lična imena, familiju, rejting, timove i našu državu, Olimpijski komitet očekuje da će hiljade i hiljade dečaka i devojčica krenuti posle ovih ljudi, šampiona, u sport. To je nasaa sveta misija i zadatak“.

On je pozvao i novinare da pomognu u stvaranju dobre atmosfere.

„Da citiram Filipa Filipovića, koji je iz Beograda tražio da budemo pozitivni. Da ako ne možemo da pomognemo, da bar ne odmažemo u stvaranju dobre, prave atmosfere. A ona je u ljudima odlična. Naravno, prilike nisu, to sami znate. Kad se osvoji medalja, praksa je pokazala, a ja sam svedok tome, dobar deo te medalje zaslužuje i dobar, pravičan, ispravan novinar“, istakao je Maljković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare