Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Roberson

Basketašu Letonije osvojili su zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju pobedom nad ruskom ekipom u finalu 21:18.

Letonci su u prvih sedam mečeva poraženi u tri navrata, uključujući i od tima Srbije, ali su u završnici turnira, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu ipak pobeđivali svoje rivale i došli su do zlatne medalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je rešen trojkom iz bloka i postigao ju je Karlis Lasmanis u samoj završnici susreta. Rusi su tokom meča vodili posle boljeg početka, sa čak pet poena.

Kiril Pisklov je pogodio dvojku za 5:2, Ilja Karpenkov za 6:3, a onda Pisklov još jednu dvojku za 9:4 posle nešto više od tri minuta igre.

Letonci u tim momentima nisu bili svoji, ali su počeli da se vraćaju u igru korak po korak. U drugom delu meča proradio je Nauris Miezis i upravo Lasmanis i on su svojim poenima doneli egal i preokret Letoniji.

Poveli su sa 14:13 na tri i po minuta pre kraja i na kraju im je ruka bila mirnija. Najefikasniji su kod pobednika bili Lasmanis sa deset i Miezis sa sedam poena, dok su Edgars Krumins i Agnis Kavars imali po dva.

U ruskom timu je prednjačio Karpenkov sa sedam poena, pratio ga je Pisklov sa šest, Stanislav Šarov je ubacio tri, a Aleksander Zuev još dva poena.

Da podsetimo, na postolju se pored dve spomenute ekipe našao i tim Srbije koji je pobedio Belgiju u meču sa bronzu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar