Maja Škorić; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkašice Srbije u nedelju od 14 časova po našem vremenu igraće protiv Južne Koreje poslednju utakmicu grupne faze na Olimpijskim igrama.

Protivnik u trećem kolu doživeo je oba poraza do sada, i od Španije i Kanade.

„Očekujem prilično tešku utakmicu, jer će nam biti prvi put posle dosta vremena da igramo protiv neke azijske ekipe koje igraju, za nas, atipičnu košarku. Njihov mentalitet je takav da nikad ne odustaju i igraju visokim intenzitetom svih 40 minuta. Nama treba pobeda i pre svega dobra utakmica kako bismo se digle i sa što boljim osećajem ušle u četvrtfinale“, istakla je Sonja Vasić.

Košarkašice Srbije su u prvom kolu pobedile Kanadu, dok su u drugom doživele poraz od Španije.

„Biće izuzetno bitna utakmica za nas, treba nam pobeda i čvrsto verujemo da do nje možemo doći. Koreja kao i ostale azijske reprezentacije ima specifičan stil. Igraju brzu košarku, u istom ritmu ceo meč bez odustajanja. Na nama je da reči prenesemo u dela, da se taktički najbolje moguće spremimo za njih, ali pre svega da energetski budemo na našem nivou, igramo jedna za drugu i svim srcem branimo dres Srbije“, poručila je Maja Škorić.

U drugom duelu u grupi A, od 3.00 ujutro sastaju se Kanada i Španija. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane.

Srbija može da bude i najbolja drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe, što donosi poziciju nosioca pred žreb za četvrtfinale (da se izbegnu SAD i Španija), a dalje može i kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar