Skola plače posle poraza od Australije, Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Košarkaška reprezentacija Australije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju pobedom nad Argentinom u utorak popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Australijanci su u četvrtfinalu takmičenja ubedljivo pobedili sa 97:59 (18:22, 21:11, 21:15, 37:11), uz čak pet igrača sa dvocifrenim brojem poena.

Peti Mils je postigao 18 poena, Džok Lendejl, nekadašnji igrač Partizana i Matis Tajbul po 12, dok je Džo Ingls imao 11 poena i sedam asistencija.

Najefikasniji u Argentini i jedini dvocifreni, bili su Nikolas Laprovitola sa 16 poena i četiri asistencije, kao i Gabrijel Dek sa 12 poena i 10 skokova.

U senci ovog teškog poraza Argentinaca bio je detalj sa minuta pre kraja meča, kada su svi prisutni u hali ustali i aplaudirali Luisu Skoli.

Legenda svetske košarke završava svoj peti olimpijski ciklus na razočaravajuć način, ali sa jednakom emocijom i energijom, zbog čega je Skola i zaplakao.

Polufinala olimpijskog turnira igraju se za dva dana, a šansu za medalju imaju Slovenci koji se sastaju s Francuzima, kao i Australijanci koji će imati najteži zadatak – Sjedinjene Države.

BONUS VIDEO: Doček srpskih basketaša u Beogradu posle osvajanja medalje u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare