Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Plivač iz Tunisa Ahmed Hafnaui napravio je veliko iznenađenje na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je trijumfovao na 400 metara slobodnim stilom.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj 18-godišnji plivač, koji je u finale ušao sa osmim najboljim vremenom, pobedio je s vremenom 3:43,36 minuta.

Hafnaui je tako postao drugi olimpijski šampion u plivanju iz Tunisa, posle Usame Melulija koji je slavio na 1.500 metara na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Srebrnu medalju osvojio je Australijanac Džek Meklaflin (3:43,52), dok je bronza pripala Amerikancu Kiranu Smitu (3:43,94).

Počast Ahmedu odao je i Majkl Felps.

„Neverovatno plivanje, mislim da je razlika između ovih i Igara u prošlosti ta što svako ima šansu da uzme zlato, nema veze da li si bio prvi, četvrti pre finala, svi su tu blizu. Pogledajte samo ovu razliku, u njegovoj kategoriji je postojala razlika manja od sekunde između prvog i osmog za ulazak u finale. Čini mi se da su svi širom sveta počeli da plivaju brže i to je zanimljivije gledati. Neverovatno je videti ovakve klince koji se dižu i ispunjavaju ciljeve“, rekao je Felps o mladom Ahmedu.

„Verovao sam tek kad sam dodirnuo cilj i prvo video sebe na ekranu. Bio sam tako iznenađen“, rekao je šampion posle trke.

Australijanac Džek Meklahlin je uzeo srebro, Amerikanac Kiran Smit bronzu.

Upitan šta zna o Hafnauiju, Smit je rekao: „Apsolutno ništa“.

Sada zna i više nego što je želeo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare