Foto: Tanjug-AP Photo/Eric Gay

Košarkaši Francuske i Italije odigrali su atraktivan meč četvrtfinala Olimpijskih igara, u kom su Trikolori posle drame trijumfovali rezultatom 84:75.

Slovenci su deklasirali Nemce, Amerikanci su nadigrali Špance, pa je ovo bio treći meč u kom je rešeno pitanje polufinaliste.

Tako će Luka Dončić i ekipa igrati za finale protiv Francuza, koji su tek u poslednjem minutu slomili otpor žilavih „azura“.

PROČITAJTE JOŠ

Italija, koja je senzacionalno izbacila našu selekciju u kvalifikacijama, generalno se dobro držala na olimpijskom turniru, ali nije uspela da priredi novo čudo.

Fontekio je bio najefikasniji akter meča sa 23 poena, Galinari je dodao 21, ali to nije bilo dovoljno protiv Francuske. Lider Trikolora bio je Rudi Gober sa 22 poena i devet skokova.

Veliki doprinos imao je još Furnije sa 21 poenom, Batum je dodao 15 poena i 14 skokova, Ertel je zaslužan za 10 poena i pet asistencija.

U 14.00 Australija i Argentina igraju poslednji meč četvrtfinala, što će sa najvećom pažnjom ispratiti Amerikanci jer čekaju rivala.

ČETVRTFINALE KOŠARKAŠKOG TURNIRA

Slovenija – Nemačka 94:70

SAD – Španija 95:81

Francuska – Italija 84:75

Australija – Argentina

Polufinale:

Slovenija – Francuska

SAD – Australija/Argentina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram