Foto: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

Srbija je nastavila dominaciju u vaterpolu i osovojila drugo uzastopno zlato i time na najbolji mogući način završila takmičenje na Olimpijskim igrama.

Vaterpolisti su u finalu bili bolji od reprezentacije Grčke rezultatom 13:10.

Posle velikog trijumfa će im u Srbiji biti priređen i veliki doček, kao i ostalim osvajačima medalja.

Iako su se neki uveliko vratili, na balkonu Skupštine grada Beograda će biti priređeno zajedničko slavlje za sve sa odličjima.

Ljubitelji sporta u Srbiji će tako imati priliku da pozdrave strelce Damira Mikeca, Milenka Sebića, basketaše, odbojkašice, vaterpoliste, Milicu Mandić, Tijanu Bogdanović, Zuraba Datunašvilija i Jovanu Preković.

Doček će biti organizovan od 21.00, a informacija je objavljena sajtu Skupštine grada Beograda.

„Grad Beograd i cela Srbija s velikim ponosom čestitaju našim olimpijcima osvajanje devet medalja na igrama u Tokiju, izjavio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

„Ovaj veliki uspeh Olimpijskog tima Srbije Beograđani žele da proslave s neskrivenim uzbuđenjem i zato će na platou ispred Skupštine grada Beograda u utorak, 10. avgusta s početkom u 21 čas biti ogranizovan doček olimpijaca“, istakao je Nikodijević.

Za sve Beograđane koji budu došli da pozdrave naše olimpijce, biće organizovan muzičko-sportski program, o čemu će javnost biti detaljnije obaveštena tokom sutrašnjeg dana“, stoji na sajtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare