Novak Đoković Foto:REUTERS/Mike Segar

Hrvatska teniserka Dona Vekić pohvalila je Novaka Đokovića, najboljeg tenisera planete zbog borbe koju van terena vodi za svoje kolege.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je prvih dana Olimpijskih igara bio najglasniji u apelima da se promene termini mečeva, jer je u postojećim terminima vrućina prevelika. Igračima i igračicama ne pomažu ni rashladne cevi, niti suncobrani na vrelom japanskom betonu.

„U interesu zdravlja tenisera i njihove dobrobiti i posle dugih konsultacija, ITF (Međunarodna teniska federacija) odučila je da promeni raspored zbog vrućine i vlažnosti, koji trenutno vladaju u Tokiju. Olimpijski teniski mečevi počinjaće od 15 časova od četvrtka 29. jula“, navodi ITF u svom saopštenju.

Protiv prvobitnog rasporeda pobunio se i Danil Medvedev koji je zapitao „da li treba da umre na terenu“, dok je Špankinja Paula Badosa dobila toplotni udar i na kolicima je izvedena s terena.

„Bravo Nole, hvala što se uvek boriš za tenisere i teniserke“, rekla je Vekićeva.

Podsećamo, Đoković već godinu dana učestvuje u radu teniskog sindikata PTPA, koji funkcioniše nezavisno od Saveta igrača ATP-a.

Fokus ove organizacije je pomoć teniserima sa slabijim renkingom, a njihove probleme najbolje je osvetlila pandemija koronavirusa, kada je veliki broj turnira otkazan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar