FOTO: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH
FOTO: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Rukometaši Danske savladali su Španiju rezultatom 27:23 u polufinalu Olimpijski igara, čime su obezbedili finale protiv Francuske.

Ranije, Francuska je istim rezultatom bila bolja od Egipta, koji je poklekao tek u drugom poluvremenu nakon velike borbe. Danci su nešto lakše dobili svoj meč protiv Španije, a rivalu nijednom nisu prepustili vođstvo. U par navrata u prvom poluvremenu Španci su uspeli da dođu do nerešenog rezultata, ali sve je to bilo kratkog daha.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom poluvremenu Danska nije poklekla i prednost od plus četiri sa poluvremena sačuvala je i do kraja utakmice. Najefikasniji u oba tima bio je jedan od najboljih rukometaša današnjice, Mihael Hansen, sa 12 pogodaka.

Najveću podršku je imao u Matijasu Gidselu, koji je bio precizan pet puta i Mensahu Larsenu, koji je gol Španije pogađao četiri puta. Najefikasniji kod Španaca bili su Aleksa Dušebajev i Figueras sa po pet pogodaka.

Španija i Egipat će duel za treće mesto odigrati u subotu od 10 časova, dok će finale biti na programu od 14 sati.

Danci su aktuelni svetski prvaci i u meč ulaze kao blagi favoriti. U poslednja četiri meča, Danska je čak tri puta izlazila kao pobednik, uključujući i jedini ovogodišnji duel, koji su dobili pred sam početak Olimpijskih igara.

Bonus video: Igrali smo vaterpolo sa Savom Ranđelovićem i dao nam je obećanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar