Atletičari otputovali u Tokio, Španović najavila borbu za medalje

Podeli:
Ivana Španović, Foto: OKS

Srpski atletski tim otputovao je na Olimpijske igre u Tokiju, gde će se po dolasku smestiti u Olimpijsko selo.

Dragana Tomašević je otputovala dan ranije, a uskoro će joj se pridružiti i kolege iz tima koji još čine Ivana Španović, Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević.

Selektor atletske reprezentacija Goran Obradović, istakao je da očekuje da se naši atletičari dostojno reprezentuju, i ako je moguće da postave svoj novi lični rekord.

„Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji“, dodao je Obradović na konferenciji za novinare pred poletanje.

Atletičari Srbije pred polazak u Tokio, Foto: OKS

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju. Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

„Bila bih neskromna, kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre“, izjavila je Španović.

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju, u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će po prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.

„Srećna sam što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe“, rekla je Vučenović.

Armin Sinančević, Foto: OKS

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević koji ističe da se dobro spremao za svoje takmičenje.

„Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je upravo sve moguće“, izjavio je Sinančević.

Bogato Olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac, koji ističe da će na Igrama u Tokiju dati sve od sebe i da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

„Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezultate preko 21,10 metara. Biće teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja sam se dobro spremio“, rekao je Kolašinac.

Od naših atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar