Durent u akciji protiv Španije, Foto: Printscreen Youtube

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobedili su Španiju u poslednjem pripremnom meču pred Olimpijske igre u Tokiju sa 83:76.

Amerikanci su posle nekoliko šokantnih poraza od Nigerije i Australije, počeli da ulaze u ritam za koji se nadaju da će im biti dovoljan za odbranu olimpijskog zlata.

PROČITAJTE JOŠ:

Veoma dobro se pokazao Keldon Džonson, rezervista koji je ušao u tim nakon što je Kevin Lav objavio da se povlači, ali i nakon što je Bredli Bil otpao sa spiska zbog koronavirusa.

Džavejl Mekgi, drugi priključeni košarkaš nije igrao. Međutim, nije ni bio potreban timu Grega Popoviča, koji je u trećoj četvrtini stvorio dovoljnu razliku za pobedu.

Španija se na početku mučila u šutu, pa je posle šest promašaja prve poene iz igre postigla posle pola prve četvrtine.

To ih nije sprečilo da imaju četiri poena prednosti posle uvodnih deset minuta, a prednost su sačuvali do poluvremena – 38:36.

Tek u trećoj četvrtini, nakon što su Dejmijan Lilard i Kevin Durent imali već po 11 poena, priključio se i Džonson.

Amerikanci su tokom treće i četvrte deonice napravili seriju 23:6, a Keldon je tokom te serije ubacio osam poena.

Španija je u tom delu meča imala samo jedan koš iz igre, a američki igrači su tokom četvrte deonice uspeli da se odlepe i imali su i 16 poena prednosti pri rezultatu 81:65, te se pobeda nije dovodila u pitanje.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dejm Lilard sa 19 poena, Džonson je imao 15, a Durent 14, dok je kod poraženih Riki Rubio sa 23 poena bio najbolji.

Pratili su ga Vili Ernangomez sa 11 poena i Mark Gasol sa deset poena.

BONUS VIDEO: Amerikanci će igrati u Tokiju, a evo kako je Srbija ostala bez Igara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar