Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Novak Đoković i Aleksander Zverev boriće se za veliko finale US Opena, a njihov susret dolazi posle epskoe borbe u polufinalu Olimpijskih igara kada je nemački teniser napravio preokret i kasnije osvojio trofej.

Ta pobeda je dala velika krila Zverevu koji je nanizao ukupno 16 mečeva bez poraza i sada veruje da ima recept da savlada najboljeg tenisera planete.

„Pre nego što počnete da igrate protiv Đokovića, morate da znate da je neophodno da se pripremite najbolje što možete. Morate da budete savršeni. U suprotnom, nećete pobediti. Zato većina tenisera gubi od Novaka“, počeo je Zverev.

On je istakao da je inicijativa jedna od presudnih stvari.

„Ako želite da ‘imate’ Đokovića, morate da uradite sami. Ne smete da čekate da vam sam dođe. Vi morate da budete ti koji kontrolišete dešavanja i stalno napadate. Naravno, ne smete da činite mnogo grešaka“, rekao je Zverev.

On je ipak svestan veličine svog rivala i kvaliteta koji poseduje.

„Najbolji je teniser na svetu i teško ga je pobediti. Uspeo sam to na najvećem sportskom događaju koji postoji, ali čini mi se da je nepobediv na Grend slemovima“, otkriva i drugu stranu medalje Zverev.

Nemački teniser ipak nije propustio priliku za još jednu samopromociju.

„Samo sam ja uspeo da ga pobedim u velikom meču. I to nešto govori. Daje mi samopouzdanje“, optimista je Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar