Aleksander Zverev
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Nemački teniser Aleksander Zverev izborio je plasman u osminu finala mastersa u Parizu, pošto je u drugom kolu pobedio Francuza Uga Umbera 6:4, 6:7 (3:7), 7:6 (7:5).

Meč je trajao tri sata i 30 minuta. Zverev je deveti teniser sveta, dok je Amber 26. na ATP listi. Nemac će u osmini finala igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je bio bolji od Kanađanina Feliksa Ožije-Alijasima 6:3, 7:6 (7:4).

PROČITAJTE JOŠ:

Plasman u osminu finala izborili su i Argentinac Francisko Serundolo, koji je napravio veliko iznenađenje, pošto je savladao Norvežanina Kaspera Ruda 7:5, 6:4.

Argentinac će u osmini finala igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je bio bolji od Španca Roberta Bautiste Aguta 6:3, 6:2. Zanimljiviji meč se očekivao u okršaju Holgera Runea i Dominika Tima, pošto je Danac i aktuelni šampion Pariza eliminisao Austrijanca, nekadašnjeg šampiona US opena sa 6:4 i 6:2 za sat i po igre.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je rArgentinca Tomasa Martina Ečeverija, a rival srpskom igraću u osmini finala mastersa u Parizu biće Holanđanin Talon Grikspor, koji je u utorak nadigrao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu 6:2, 6:2.

Plasman u osminu finala ranije u toku dana u sredu su izborili i Australijanac Aleks de Minor, Nemac Danijel Altmajer, Holanđanin Botik van de Zandšulp i Bugarin Grigor Dimitrov. Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.

BONUS VIDEO: Novak pokazao kako se spasava brejk lopta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar