Foto: Screenshot Youtube/ 9 News Australia

Najbolji svetski teniseri iz šest svetskih metropola stižu u Australiju, a u prvom talasu stigao je i naš Novak Đoković. Nije se dugo čekalo da se pojavi prvi snimak iz najstrožeg sportskog karantina na svetu.

Đoković je stigao u Adelejd u istom avionu sa Dominikom Timom i Rafealom Nadalom, a tamo su ih dočekale rigorozne mere Vlade Australije zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Nije se dugo čekalo da lokalni mediji snime našeg asa kako trenira, a uhvaćen je na samo nekoliko sekundi kada je sklonio zavesu sa prozora kako bi vežbao. Novak će sada u karantinu provoditi po 19 sati, a ostatak vremena može da provede na treningu i oporavku od treninga i mečeva.

Podsetimo, svaki prekršaj bi mogao da košta igrača 19.000 australijskih dolara, a igrači bi mogli da se suoče sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, krivičnom opužbom, deportacijom ili oduzimanjem novčane nagrade.

Svi teniseri i teniserke su u hotele ispraćeni u policijskoj pratnji i biće pod stalnim nadzorom.

Đoković na Australijan openu juri rekordnu devetu titulu na ovom turniru, a pre toga ga od 1. do 5. februara očekuju obaveze sa reprezentacijom Srbije koja brani titulu šampiona na ATP Kupu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar