Jednom rečju - neverovatno.

Karlos Alkaraz je odigrao neverovatan turnir u Madridu, osvojio titulu, a posebno impresivan je način na koji je došao do nje.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo je u četvrtfinalu izbacio četvrtog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 6:2, 1:6, 6:3, potom je u polufinalu bio bolji od najboljeg igrača planete, Novaka Đokovića, 6:7, 7:5, 7:6, da bi u finalu blago rečeno pregazio trećeg na ATP rang listi, Aleksandera Zvereva, sa 6:3, 6:1.

Alkaraz je tako postao najmlađi igrač u istoriji tenisa koji je na jednom turniru pobedio trojicu igrača iz pet najboljih na svetu sa 19 godina i tri dana (5. maja napunio 19).

Prethodni rekorder bio je Novak Đoković sa 20 godina i dva meseca, koliko je imao kada je u Montrealu 2007. godine savladao Endija Rodika, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Doduše, Đoković je tada uspeo nešto što Alkaraz nije nadmašio – pobedio je trojicu najboljih na svetu tim redosledom, i to bez izgubljenog seta.

Alkaraz verovatno neće imati još previše prilike da uspe u tome, s obzirom na činjenicu da posle Đokovića te 2007. nikome nije uspelo da na jednom turniru pobedi trojicu najboljih na planeti (prethodno isto učinio Boris Beker 1994. godine), a pitanje je da li će se uopšte naći u poziciji da to uradi, s obzirom na jedan poprilično dobar pokazatelj da je pitanje momenta kada će se naći na samom čelu.

Naime, pored Đokovića, trojicu iz pet najboljih na svetu na jednom turniru pobeđivali su Pit Sampras, Andre Agasi i Lejton Hjuit. Šta im je zajedničko?

To što su svoje ime upisali među velikane tenisa kao najbolji od najboljih – a nijedan od njih nije na čelu ATP-a proveo manje od 80 nedelja…

#social-embed_1

BONUS VIDEO Čudesan poen Alkaraza za brejk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare