Foto: tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Italijanski teniser Janik Siner napravio je u poslednjih godinu dana nešto vredno svakog poštovanja.

Kulminiralo je titulom na Australijan openu, ali se „krčkalo“ već godinu dana jer je u tom periodu od 52 nedelje italijanski igrač najuspešniji kada je reč o mečevima protiv Top 5 tenisera.

PROČITAJTE JOŠ:

U poslednje 52 nedelje ima skor od 14 pobeda i samo četiri poraza protiv onih najboljih na svetu, dok Karlos Alkaraz i Novak Đoković zajedno nemaju isti broj pobeda.

Alkaraz ih ima šest i četiri poraza, dok Novak ima sedam trijumfa i pet poraza od Top 5 igrača u prethodnih godinu dana. Svi ostali imaju negativan skor od onih najboljih igrača na ATP turu.

Novak je tokom 2023. godine imao 56 trijumfa i sedam poraza, a ove godine ima jedan poraz u polufinalu Australijan opena.

U poslednjih nekoliko meseci je na različitim takmičenjima doživeo tri poraza upravo od Sinera i pobedio ga je jednom u finalu Završnog mastersa u Torinu.

Mladi Italijan evidentno evoluirao i od onog trenutka kada se ispovraćao u Pekingu postao je „zver“ na terenu jer je od tada strah i trepet za skoro sve protivnike.

Inače, tokom čitave 2023. godine je imao čak 15 poraza uz 64 pobede i samo četiri titule, ali je od septembra do novembra gubio samo od Đokovića i Šeltona.

BONUS VIDEO Obradović: Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar