Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Šamil Tarpiščev predsednik Teniskog saveza Rusije zahvalio se za podršku ljudi iz sveta tenisa za Ruse.

Novak Đoković, Rafael Nadal, još nekoliko vrhunskih igrača, ali i ATP i WTA protive se zabrani ruskim i beloruskim igračima da nastupaju na ovogodišnjem Vimbldonu zbog rata u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa druge strane su Ukrajinci, koji zagovaraju zabrane Rusima, a među njima je i Elina Svitolina, najbolja ukrajinska teniserka.

Svitolina je rekla da bi volela kad bi njene kolege iz Rusije otvoreno stale protiv invazije na tu zemlju i kad bi to uradile javno.

U razgovoru za AP je rekla i da joj je čak i privatno malo tenisera iz Rusije reklo da je protiv rata.

Tarpiščev, koji je lani vodio Rusiju i kao selektor u Dejvis kupu, kaže da na njene reči nema potrebe da se bilo ko osvrće.

„Nema svrhe da obraćate pažnju na to što priča Svitolina. To nije samo moje mišljenje, to je i ono što advokati misle. Zbog bilo kojih izjava mi, ruski takmičari, možemo da budemo isključeni sa nekih takmičenja. Sad igramo, sve je u redu što se nas tiče. Glupo je uopšte reagovati. Ko je Svitolina? Apsolutno niko“, kazao je Tarpiščev, a preneli su ukrajinski i ruski mediji.

Pre dva meseca on je pričao da ruski igrači treba da se klone politike i da svoj sport ostave izvan njenih granica.

Tarpiščev je svojevremeno, 2014. bio kažnjavan zbog uvreda na račun sestara Vilijams, dok je devedesetih godina prošlog veka tenisu učio i bivšeg predsednika Rusije Borisa Jeljcina.

BONUS VIDEO – Đoković: Uvek može bolje, ali moram biti zadovoljan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar