Foto: EPA/ANDY RAIN

Čelnici Vimbldona su napravili sjajan gest, u toku pandemije koronavirusa u Velikoj Britaniji rešili su da ustupe prostor Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

Istu stvar učinili su i na Lordsu, u Silverstonu i stadionu Mančester sitija, „Etihadu“.

Situacija u Velikoj Britaniji je sve složenija i u mnogim sportovima je preovladala svest da je takmičenje sad u drugom planu, pa su ponudili svoje kapacitete za pomoć Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

Kako je gotovo izvesno da će Vimbldon biti odložen ili otkazan, što bi se dogodilo prvi put posle Drugog svetskog rata, čelnici AELTC su se obratili javnosti.

„Ponudili smo naše kapacitete Nacionalnoj zdravstvenoj službi i pomoći ćemo na sve moguće načine. Nudimo podršku lokalnoj zajednici, a rešili smo i da uputimo donaciju kroz našu saradnju sa Crvenim krstom Velike Britanije, kao i donaciju u vidu nabavke hrane preko našeg sponzora ‘Siti Harvest’, stoji u saopštenju čelnika Vimbldona.

Isto su učinili u ljudi iz Marilebon kriket kluba, stavili su njihove kapacitete osoblju obližnjih bolnica i radnicima zdravstvenih službi.

Takođe, rukovodioci na stazi Silverston, na kojoj se održavaju trke u motociklizmu i Formuli 1 ponudili su svoj veliki medicinski centar na raspolaganje Nacionalnoj zdravstvenoj službi.

Centar je savremeno opremljen i može da pruži istovremenu pomoć za 15 lica.

Oni su to učinili pošto je sasvim izvesno da će i trka za Veliku nagradu Velike Britanije, planirana za 19. jul, verovatno biti odložena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram