Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Organizatori će pred sobom imati veliki izazov.

Petak će biti pravi teniski „blokbaster“ dan na Vimbldonu i to samo na Centralnom terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Karlos Alkaraz, osvajač jednog grend slema igra prvi meč protiv Mulea, potom Švjontekova, osvajačica četiri titule igra protiv Petre Martić.

Endi Mari, ljubimac domaće publike i trostruki grend slem šampion igra treći protiv višestrukog finaliste Stefanosa Cicipasa, a onda Novak Đoković igra protiv Stena Vavrinke.

Prvi ima 23 trofeja, drugi tri. Ukupno – mnogo! Zbog svega toga je veliko interesovanje, a organizatori Vimbldona i šalju upozorenje svojim posetiocima.

„Naš kompleks će danas biti u potpuno popunjen, što znači da oni koji već stoje u redovima ima da čekaju nekoliko sati za prijem. Savetujemo ljude koji tek nameravaju da stanu u red, da ne dolaze na Vimbldon danas“, napisali su organizatori.

Samo na Centralnom terenu se očekuju kvalitetni mečevi, a gde su tek ostali tereni, pošto igraju i Sabalenka, Žaber, Kvitova, Medvedev, Zverev, Šapovalov, Rune, Siner, Rubljov, Gofan i brojni drugi igrači i igračice.

Đoković i Vavrinka će na teren možda oko 19 časova, a to zavisi od ostalih mečeva koji kreću ranije. Okršaj Cicipasa i Marija je ubačen naknadno u raspored pre Srbina i Švajcarca, a startuje od početka četvrtog seta.

BONUS VIDEO: Novakov volej za brejk loptu protiv Tompsona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar