EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Nije lepo da ovo gledamo na sportskim terenima

Arina Sabalenka izborila je plasman u polufinale Rolan Garosa, nakon što je savladala Elinu Svitolinu sa 6:4, 6:4, ali nije dočekala rukovanje na mreži nakon pobede.

Već je dobro poznato da Ukrajinke izbagavaju pozdrav sa Ruskinjama i Beloruskinjama, a Svitolina je još jednom to demonstrirala.

PROČITAJTE JOŠ:

Sabalenka je nakon poslednjeg poena čekala protivnicu na mreži kako bi se pozdravila, ali je ukrajinska teniserka pozdravila sudiju i odmah otišla ka klupi – nije ni pogledala Beloruskinju.

Trenutno druga igračica sveta i aktuelna šampiona Australijan opena, toliko puta je i sama rekla šta misli o ratu Rusije i Ukrajine. U nekoliko navrata je ponovila i kako je pomogla Ukrajini.

„Jasno je da među nama postoji napetost, i dalje smatram da ništa nisam uradila Ukrajinkama, mi se čak i pomažemo privatno. Neki od nas su u tišini čak i pomagali Ukrajini. Prošla sam kroz toliko loših stvari, nažalost nisam u mogućnosti da pričam, jer ko će da veruje Beloruskinji, a prošla sam kroz pakao“, poručila je Sabalenka na Indijan Velsu ove godine.

Objasnila je i kako je na udaru samo zato što je iz Belorusije.

„Osećam da sam meta čudnih pogleda, verovatno i mržnje nekih ljudi. Nije lep osećaj biti omražen bukvalno ni zbog čega, ali tako je, kako je“, dodala je Sabalenka u aprilu ove godine.

BONUS VIDEO Đorđe Đoković o Novaku, dve licence za Srbiju i zašto Kirjos nije došao