Mirka Federer
Mirka Federer; Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Novi holivudski film "Rivali" ("Challengers") za inspiraciju je imao lik Mirke Federer, Rodžerove supruge, i bivše teniserke. Pogotovo su bile bitne njene reakcije.

Zendeja, holivudska glumica, odlučila je da se oproba u nešto drugačijem tipu lika, pa je sada tumačila Taši Dankan, bivšu teniserku koja vodi muža ka grend slem titulama.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je film izazvao brojne kontroverze zbog eksplicitnih scena u kojima se istražuje seksualni spektar pojedinca sve vreme je reklamiran kao teniski film (doduše činjenica da režiju potpisuje Luka Đardino mnogo govori o pristupu). I zaista, teniski kadrovi su na momente impresivni i dočaravaju elemente koje u prenosu često ne možemo da vidimo, sa nešto drugačijim uglovima snimanja.

Ipak, nema nikakve dileme da je glavni lik Taši Dankan baziran na Mirki Federer, koja je u jednom trenutku odustala od sopstvene karijere i posvetila se ulozi tim menadžera Rodžera.

Njih dvoje su se upoznali tokom Olimpijskih igara 2000. godine u Sidneju, a ona je dve godine kasnije završila karijeru zbog povreda.

Inspiracija za agoniju kroz koju je prolazila Taši Dankan scenarista Džastin Kjurikes našao je u ponašanju Mirke tokom finala Vimbldona 2019. godine u kom je Novak Đoković savladao Federera. To je jedan od najboljih mečeva u istoriji tenisa, a Novak je tada spasao i dve meč lopte pre nego što je uspeo da podigne pehar.

Kjurikes je bio zainteresovan i za ponašanje u loži Centralnog stadiona.

„Bila je pod stresom, svaki poen… Gledao sam je razmišljao, što se nerviraš toliko, imate sve pare ovog sveta. Osvojio je 20 grend slemova. Šta je tako stresno za tebe? Mora da ima još nešto! Pa ona je na neki način postala Rodžerov menadžer, na neki način je upravljala njegovim životom. Mnogo duguje njoj“, rekao je scenarista kome je ona poslužila kao inspiracija nakon što je video reakcije Mirke u finalu.

BONUS VIDEO Novak Đoković – trening u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar