Luka Dončić i Šej Gildžus Aleksnader
Foto: Tanjug/AP Photo/Nate Billings)

Oklahoma je savladala Dalas sa 117:95 u prvom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige, a u okršaju dva MVP kandidata viđeno je mnogo fantastičnih poteza.

Šej Gildžus-Aleksander je susret završio sa 29 poena, devet skokova i devet asistencija i tako pomogao najbolje plasiranom timu Zapada posle ligaškog dela da upiše prvu pobedu u seriji. Pratio ga je Čet Holmgren sa 19 poena, sedam skokova i tri blokade, dok se u poslednjoj deonici probudio i Džalen Vilijams koji je postigao 10 od svojih 18 poena u toj deonici.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo direktan okršaj dva MVP kandidata (iako je prvi favorit za ovu nagradu i dalje Nikola Jokić), pa je Šej igrao protiv Luke Dončića koji je susret završio sa 19 poena, šest skokova i devet asistencija. Jedini je više poena u redovima tima iz Teksasa imao Kajri Irving koji je brojao do 20. Dončić je pogodio tek šest od 19 šuteva, a imao je i čak pet izgubljenih lopti.

Nakon meča je kratko poručio o tome da li je zdrav.

„Koga briga, izgubili smo…“

Rezultati polufinala NBA lige

ISTOK

Boston (1) – Klivlend (4) 1-0 (petak, 1.00)

Njujork (2) – Indijana (6) 1-0 (četvrtak, 2.00)

ZAPAD

Denver (2) – Minesota (3) 0-2 (subota, 3.30)
Oklahoma Siti (1) –  Dalas (5) 1-0 (petak, 3.30)

BONUS VIDEO Saša Pavlović o Luki Dončiću: Mislio sam da sam igrao košarku, a on se rodio tako – šutne s koša na koš i onda opet 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar