Stan Vavrinka i Holger Rune
Foto: Screenshot Tennis TV Twitter

Nova godina, novi meč, ali nastavak istog razgovora.

Sten Vavrinka je savladao Holgera Runea sa 6:2, 6:7(5), 7:5 i plasirao se u osminu finala gde ga čeka duel sa Janikom Sinerom koji je sa 7:6(7), 6:4 savladao Adrijena Manarina.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavio je tako švajcarski veteran da melje znatno mlađe rivale jer je u prva dva kola savladao Aleksandra Vukića, pa Miomira Kecmanovića, sada je pao i danski teniser.

Imao je u drugom setu Vavrinka i meč loptu pri rezultatu 5:4 je servirao za pobedu, ali je Rune uspeo da napravi brejk, pa čak i da osvoji taj set iako je u taj-brejku imao zaostatak od 5-2. Ipak, u sledećem nije mogao da parira 18 godina starijem teniseru.

Nakon meča došlo je do situacije na mreži koja je direktan nastavak onog što je bilo pre četiri meseca na mastersu u Parizu. Tada je Danac savladao rivala, a iznervirani Vavrinka mu je poručio: Nemoj da budeš takav plačljivko.

Po završetku meča koji je doneo Vavrinki 550. pobedu u karijeri dok su prilazili mreži, Rune je ispalio.

„Nemaš ništa da mi kažeš sada?“, pitao je Rune.

To je zbunilo i Švajcarca koji je poručio, bez da previše mari za komentar mladog igrača, samo par reči.

„Šta želiš da kažem?“.

Vavrinka je tako postao jedan od trojice igrača koji su na mastersima posle navršene 37. godine prošli više puta u osminu finala. Uz njega su to još Rodžer Federer koji je to uradio devet puta i Ivo Karlović kome je to tri puta pošlo za rukom.

BONUS VIDEO Trenutak kada je Rune slomio Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar