Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Još jedna nedelja na vrhu.

Uprkos fijasku na mastersu u Monte Karlu, srpski teniser Novak Đoković je ostao na prvom mestu ATP liste i čak uspeo da uveća prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza.

Ovo će Đokoviću biti 383. nedelja kao svetskom broju jedan a po svemu sudeći će teško biti skinut sa trona u narednim sedmicama.

#related-news_0

On je tako nastavio da uvećava svoj apsolutni rekord po broju nedelja na prvom mestu koji će teško biti dostignut. Prvi sledeći u muškoj konkurenciji je Rodžer Federer sa 310 nedelja, a samo su još četvorica igrača u istoriji vladala više od 200 što pokazuje koliko je Novakovo dostignuće impresivno, a brojke će tek da rastu.

Novak je uspeo da poveća razliku u odnosu na Karlosa Alkaraza i sada ima 7.240 bodova, 470 više od mladog Španca koji ima 6.770.

Njih dvojica branili su po 10 bodova u Monte Karlu jer su obojica prošle godine ispali u drugom kolu.

Alkaraz nije igrao ove godine u Monte Karlu, a Đoković je otišao kolo dalje.

To znači da je osvojio 80 poena i da sada ima 7.240 poena na ATP rang listi.

Foto: ATP/Screenshoot

Kada se Alkarazu oduzme 10 poena, on ima 6.770 ATP bodova i Đoković mu je pobegao makar malo.

Sledi turnir u Banjaluci, gde Đoković brani finale i 150 bodova, a Alkaraz će igrati u Barseloni gde brani titulu i 500 poena.

Nakon što je izgubio 820 bodova, Stefanos Cicipas pao je na peto mesto, a za po jedno su napredovali Kasper Rud i Danil Medvedev – na treće i četvrto.

Posle finala u Monte Karlu, Holger Rune ima novi rang karijere i sada zauzima sedmu poziciju.

Miomir Kecmanović napredovao je za jedno mesto i sada je broj 33, Dušan Lajović pao je za jedno mesto na broj 70, Filip Krajinović je napredovao za četiri pozicije na mesto 74, a Laslo Đere je doživeo pad od 16 pozicija, na 78. mesto.

BONUS VIDEO Sudije oštetile Novaka Đokovića, on se razbesneo i posvađao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar