Foto: Screenshot X Niebla de Guerra

Juniorski teniski meč između Vlade Minčeve i Jelizavete Kotlijar (6:2, 6:4) ostao je u senci jednog gesta koji je na margini - čudesnog i izdajničkog.

Barem ako posmatrate kako to percipiraju mediji iz dve zemlje odakle su igračice.

PROČITAJTE JOŠ

Rukovanje Ruskinje i Ukrajinke, prvi takav slučaj od početka rata u Ukrajini, privuklo je veliku pažnju, a lavina reakcija nije stala ni zbog činjenica da je u pitanju šesnaestogodišnjakinja.

Ukrajinskim teniserima i teniserkama je zabranjeno da se pozdrave sa rivalima iz Rusije i Belorusije.

Konstantin, Elizavetin otac, nakon svega morao je da oglasi i da opravda taj čin.

„Lisa ima samo 16 godina, još nema pravog iskustva na tako značajnim takmičenjima kao što su grend slem turniri. Takvi turniri stvaraju veliki pritisak na sportiste. Na početku karijere teško je da se nosite sa ovim i da ne budete nervozni. Nažalost, moja ćerka se nije osećala smireno posle poraza, došle su do izražaja njene emocije, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Automatski je uradila ritual posle meča i rukovala se sa protivnicom, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnica zemlje koja je izvršila napad na našu otadžbinu. Ovo je bila greška, zbog čega je Lisi veoma žao i uverava da nikada više neće dozvoliti da se ovo ponovi. Ona je iskrena patriotka Ukrajine, tako će ostati i u budućnosti“, poručio je njen otac.

BONUS VIDEO Izjava Đokovića posle pobede nad Popirinom na Australian openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar