EPA-EFE/NEIL HALL

Rutinski

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona, pošto je sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 7:6 (5), izbacio Stena Vavrinku.

Meč je trajao dva sata i 10 minuta, a Đoković će u narednom kolu igrti protiv Huberta Hurkača, koji takođe nije izgubio niti jedan set u dosadašnjem toku turnira.

Za Srbina je ovo bila čak 24 uzastopna pobeda na grend slemovima, a na Vimbldonu brani titulu i juri 24. grend slem trofej, odnosno osmi u Londonu kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je Vavrinka do ovog duela 4-4 sa Đokovićem na grend slemovima, ali sada je Srbin pokazao da je u mnogo boljoj formi i da je fokusiran samo na titulu.

Postojale su šanse da ovaj meč prekine policijski čas, ali se Novak potrudio da sve zavšri pre ponoći po srpskom vremenu, što mu je i pošlo za rukom, te će sada imati dan pauze na Vimbldonu.

Već na samom početku bilo je jasno u kom smeru će iči meč i ko je u ovom trenutku daleko dominantniji teniser.

Otvorio je Đoković meč sigurnim servis gemom, a onda je već u narednom stigao do tri vezane brejk lopte. Pogrešio je Srbin dva puta zaredom, a onda mu ni drop-šot nije uspeo. Nastavio je u istom maniru Novak, a Švajcarac je asom završio gem – 1:1.

Foto: Nova.rs

Novak je sigurno osvojio i naredna dva servis gema, ali je Vavrinka držao korak sve do rezultata 3:2. Promašio je iz bekhenda Vavrinka za 15:15, ali mu se brzo odužio Đoković. Prelep viner iz forhenda je imao Novak, a pogrešio je Švajcarac za brejk loptu. Nakon 26 udaraca poklekao je Vavrinka i izbacio lopticu u aut za 4:2.

Srbin je uz malo muke povtrdio brejk, a u narednom gemu je jeftino grešio i dopustio Pvajcarcu da dođe do 5:3. Ipak, Novak je svojim servisom zatvorio set i to nakon fenomenalnog loba.

Rani brejk videli smo u drugom setu, a Novak je lako osvojio i svoj servis gem. Seriju nije hteo da prekida, pa je veoma brzo stigao do 4:0.

Nije se predavao Vavrinka, ali se jedva upisao na semaforu i za kratko smanjio na 4:1. Ni blizu brejka nije bio Švajcarac, a Novak je sjajnim vinerima i nadmudrivanjem na mreži stigao do novog brejka i 6:1 u drugom delu igre.

EPA-EFE/NEIL HALL

Najzanimljivije je bilo u trećem setu, pošto je Vavrinka pronašpao dobre servise i snažne i precizne forhende za koje Novak nije sve vreme imao rešenja.

Oba tenisera su relativno lako i bez drame uzimali gemove na svoj servis u trečem delu, a Novak je zapretio tek pri vođstvu od 6:5. Igrao se gem na razliku, ali je Vavrinka opet stigao do asa i vinera iz forhenda, dok je Novak volej smestio u aut za kraj gema.

Treba napomenuti da je u trećem setu u nekoliko navrata viđen i „rat“ publike sa Novakom, koji je i te kako znao da odgovori navijačima koji nisu bili na njegovoj strani. Posle jednog od prelepih udaraca iz okreta i trka, okrenuo se ka navijačima i stavio prst na uvo.

U taj-brejku je prvi do mini-brejka stigao Srbin, ali je onda smestio drop-šot u mrežu. Vavrinka je ubrzo došao do vođstva od 5:3, pošto je pročitao Novaka i odigrao dobar pasing-šot. Imao je Švajcarac šansu da sa svoja dva servisa odvede meč u četvrti set, koji bi se odigrao tek u subotu, ali u tome nije uspeo.

EPA-EFE/NEIL HALL

Pogrešio je Sten iz bekhenda i Novak je tako vratio mini-brejk, a ubrzo je stigao i do novog, koji je značio i meč loptu. Dobro se skoncentrisao Đoković, nakon dobre kombinacije udaraca je izašao na mrežu i potom smečom zaključio meč.

Ovo je bila 21. pobeda Đokovića nad Vavrinkom u karijeri, dok je Švajcarac slavio u samo šest navrata.

Đoković - Vavrinka 6:3, 6:1, 7:6 (5)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar