Novak Đoković Foto:REUTERS/Amr Alfiky

Sve zanimljive detalje pročitajte u blogu Nova.rs

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju iz serije 500, pošto je sa 2:0 razbio Talona Grikspura, po setovima 6:3, 6:2.

Meč je trajao tek sat i 17 minuta, a Novak nije ostavljao rivalu ni najmanje šanse, jer je bio besprekoran, za razliku od prvog kola u kom je imao velike probleme protiv Tomaša Mahača.

PROČITAJTE JOŠ:

Razmahao se Novak odmah na početku, stigao do ranog brejka, pa ga ni kratka pauza zbog kiše nije poremetila u prvom setu.

Drugi deo igre bio je nešto zanimljiviji, Novak je mogao da uzme set i sa nulom, ali je Grikspur pokazao da poseduje kvalitete za najveću scenu, pa je pružio otpor.

Ipak, Đoković je bez problema priveo meč kraju, a ritern ga je u drugom kolu služio skoro pa besprekorno i na to Holanđanin nije imao odgovor.

Novak je imao 29 vinera, naspram 20 koliko je imao Grikspur, dok je Srbin imao i daleko manje neiznuđenih grešaka – 12:29. Grikspura je u nekoliko navrata izvlačio dobar servis, ali to nije bilo dovoljno da bi izbegao ubedljiv poraz.

Đoković nikada nije izgubio u Dubaiju pre četvrtfinala, a tamo će sada igrati protiv pobednika meča Kotov – Hurkač.

Ovo je bila Novakova 19. uzastopna pobeda, odnosno 14. ove sezone, a imaće priliku da uskoro zaradi nove ATP poene i napadne 94. titulu u karijeri.

Novak Đoković Foto:REUTERS/Amr Alfiky

Novak je odmah na startu uzeo tri gema zaredom, upisap čak sedam vinera u njima,a ritrn je bio na najvišem mogućem nivou.

Na 5:2 u prvom setu, Grikspur je imao servis, ali je Novak iskoristio petu set loptu i bilo je jasno da rival nema pravi odgovor.

Drugi set je otvoren opet serijom Srbina od 3:0, a onda je viđen najzanimljiviji gem u meču. Na servis Grikspura bilo je čak 14 izjednačenja, bilo je tu prelepih riterna i snažnih servisa, ali Holanđanin je retko dobijao razmene i to ga je koštalo novog brejka.

Poveo je Novak sa 5:0, imao dve meč lopte na servis rivala, ali je onda usledila neočekivana serija i tri gema zaredom za Grikspura. Više od toga nije mogao, pa je Novak svojim servisom zatvorio meč i lansirao sebe u četvrtfinale.

Đoković - Grikspur 6:2, 6:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar