Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je bez previše problema izborio plasman u četvrtfinale Mastersa Sinsinati pošto je pobedio Tenisa Sandgrena sa 6:2, 6:4.

Najbolji svetski teniser je posao završio posle 88 minuta igre prikazavši daleko bolju i sigurniju igru nego prethodne večeri protiv Litvanca Rikardasa Berankisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je Đoković stigao do jubilarne, 20. pobede u ovoj sezoni. I dalje je neporažen, ali ono što je najvažnije je da u ovom meču nije pokazivao znake povrede vrata koja ga je mučila u prvom meču na turniru.

Delovao je daleko bolje i sigurnije u svim elementima, bolje je „osećao“ lopticu, igrao sa više ritma i jednostavno, Amerikanac nije imao nikakve izglede.

Meč je počeo brejkom za Đokovića, potom je poveo sa 2:0 i tako potvrdio brejk i tu prednost je održavao sve do finiša seta.

U sedmom gemu je uspeo da još jednom oduzme servis Amerikancu, a potom odservira za set.

Iskoristio je treću set loptu posle 35 minuta igre i tako najavio i treću pobedu u isto toliko duela sa ovim pritvnikom.

Kako je bilo na početku meča, isto tako je bilo i na startu drugog seta – odmah brejk za Đokovića i potvrda istog za 2:0.

Videlo se da nema tog mučenja u igri, da je ovo neka vrsta jačeg treninga za Đokovića koji je vratio onaj prepoznatljiv osećaj kada rutinski dobija mečeve.

Zaigrao je i Sandgren bolje, videli smo veću brobu u ovom setu, u čemu je i Đoković čini se, uživao.

Videli smo nekoliko brzih gemova, da bi u osmom gemu Novak spasao tri brejk lopte da bi poveo sa 5:3.

U narednom, na servis Amerikanca, nije iskoristio pet meč lopti, ali je potom odservirao za pobedu.

Novaka u četvrtfinalu očekuje Nemac Jan-Lenard Štruf koji je bio bolji od Belgijanca Davida Gofana.

Novak i Štruf su do sada igrali tri puta, Novak je dobio sva tri susreta, poslednji pve godine na staratu Australijan Opena.

I taj meč je treći na programu u sredu, što znači da bi trebalo da počne negde oko 21 čas.

Sve detalje meča Đoković – Sandgren mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

TOK MEČA – DRUGI SET:

6:4 – Kraj meča! Novak je u četvrtfinalu!

Četiri laka poena za kraj i Novak je među osam najboljih na Mastersu Sinsinati. Za to mu je trebalo 88 minuta igre.

5:4 – Novak ne koristi pet meč lopti!

Prve dve meč lopte Novak nije iskoristio, imao je dobre prilike. Drugu je Sandgren spasao servis-volej igrom. Potom je Tenis odlično odservirao za prednost, ali je Đoković opet izjednačio pogodivši liniju iz forhenda. Nije Sandgren mogao da dohvati loptu na mreži, međutim, ni Novak da iskoristi treću meč loptu!

Četvrta meč lopta, Tenis je pogrešio iz forhenda…Ništa još. Dug poen je dobio Amerikanac!

Peta meč lopta! Došao je do nje Novak duplom servis greškom rivala, ali je loše reternirao. Neverovatan gem. I konačno je Amerikanac dobio dva poena u nizu i smanjio na 5:4!

5:3 – Novak spasao tri brejk lopte!

Došao je Sandgren do tri brejk lopte, a onda sjajan volej, pa potom greška Amerikanca za 30:40. Još jednom je „prošetao“ protivnika posle dobrog servisa za izjednačenje. Imao je Novak prednost, nije je iskoristio, ali jeste nešto kasnije kada je odigrao sjajan volej iz bekhenda, 5:3.

4:3 – Amerikanac se ne predaje

Još je u igri Sandgren, ali ne ako ne napravi brejk. Dobio je gem na svoj servis, ali sve zavisi od Novaka.

4:2 – Novak ekspresno

Muči se Sandgren, valjda je i njemu jasno da nema mnogo izgleda. Amerikanac ne može da pogodi gde će Novak servirati, ali i kad pogodi, igra u polju je na strani Srbina koji apsolutno diktira kako će se igrati. Četiri poena, gem s nulom. Novak je u ovom setu izgubio samo dva poena na servis. Maestralno. Ceo Novakov tim može da bude zadovoljan.

Foto: Printscreen/SK

3:2 – Igra se brzo…

Gem za gem, sada je Sandgren dobio četiri poena u nizu, smanjio na 3:2.

3:1 – Gem za minut!

Šta reći, lagan, prelagan gem za Novaka. Amerikancu nije dao ni najmanju šansu, sve je bliži pobedi.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

2:1 – Tenis smanjio na 2:1

Sandgren je odigrao sigurno ovaj gem, dobio je Novak svega jedan poen, ali ima brejk i najvažnije je da sada nastavi dobro da servira.

2:0 – Brejk potvrđen

Dobio je Novak početna tri poena u gemu, potom izgubio naredna dva, ali ništa zato, odmah je završio posao u narednom, potvrda brejka, vodi da 2:0.

1:0 – Kopija početka prvog seta, odmah brejk za Novaka!

Ponovo je Sandgren, kao i u nekoliko gemova ranije, stekao 40:15, onda je Đoković odigrao dva sjajna poena, taj za 40:40 bio je odlična kratka kros dijagonala, Sandgren je nije stigao. Pogrešio je  potom Amerikanac, lopta je iz forhenda završila u autu, ali je as servisom Tenis spasao brejk loptu.

Nije se Novak najbolje postavio za završni udarac, ali je opet žestokim udarcima došao do poena i izjednačenja. Ubrzo smo imali i treće izjednačenje. Uporan je bio Novak, došao je do brejka već na startu seta, kao i u prvom!

PRVI SET:

6:2 – Set za Đokovića!

Lep volej Sandgrena doneo mu je prvi poen u gemu, da bi Novak potom napravio duplu servis grešku. Dobrim servisima, Đoković je došao do 30:30, a onda greška iz forhenda, donela je Tenisu prvu brejk loptu. Nije je Sandgren iskoristio, pogrešio je na bekhendu, potom i na forhendu.

Imao je Novak mogućnost da bira gde će poslati loptu, pogrešio je iz forhenda i tako propustio prvu set loptu. Viner iz servisa mu je doneo drugu, ali je potom Amerikanac sjajno riternirao i potom rutinski dobio poen na mreži.

Nova greška Sandgrena, treća set lopta – servirao je u T liniju, iznenadio Sandgrena i posle 35 minuta igre ima set u džepu (6:2).

5:2 – Novi brejk za Novaka, vodi 5:2!

Greška Novaka iz drop-šota, pa Sandgrena na bekhend voleju. Loše je skratio i tenis, Novak je odigrao kratku dijagonalu za 30:30. Onda je dobio Đoković poen iz drajv voleja tako što je Sandgrenu izbio reket iz ruke! I naravno, finiš u narednom poenu, reklo bi se lagano do drugog brejka stiže srpski as, 5:2.

Foto: Printscreen/SK

4:2 – Novak ne popušta

Novak za sada dobro servira, ne dozvoljava šansu protivniku da ga ugrozi. Sandgren ide na agresivan itern na drugi servis, ali Novak i dalje čuva prednost koju je stekao na početku meča.

3:2 – Brz odgovor Sandgrena

Amerikanac se polako budi, bio je uspavan na početku meča. Brz gem, četiri poena u nizu, smanjio je na 3:2.

3:1 – Siguran na servisu

Sjajan poen je dobio Novak za 40:15, duga razmena, snažna forhend dijagonala, neodbranjivo. Na kraju servis viner i Novak ima komotnih 3:1. Čini se da je i Petu Kešu na tribinama jasno kakav će biti ishod ovog meča…

Foto: Printscreen/SK

2:1 – Sandgren smanjio na 2:1

Ovog puta Amerikanac nije ispustio prednost kad je došao do 40:15. jeste izgubio naredni poen, ali ne i sledeći i tako je smanjio na 2:1.

2:0 – Lak gem za Novaka

Četiri laka poena za Đokovića, daleko lakši start meča nego u prošlom kolu protiv Berankisa. Potvrđen je brejk.

1:0 – BREJK! Novak odmah oduzeo servis protivniku

Došao je Sandgren do 40:15, potom je pogrešio iz bekhenda, loptica je završila u autu. Sjajna bekhend paralela donela je Novaku izjednačenje, potom je sjajno izgradio poen i naterao Tenisa na grešku. Prva brejk lopta u meču, odmah je iskoristio, Amerikanac je loptu poslao u aut!

Meč je počeo

Susret je počeo, servira Tenis Sandgren.

Novakovo 14. učešće

Novak je 13 puta igrao ovaj turnir, ima jednu titulu i pet finala.

Foto: Printscreen/SK

Tenisovo prvo učešće na ovom mastersu

Dva tenisera imaju različit uspeh u Sisninatiju. Tenisu je ovo prvo učešće…

Foto: Printscreen/SK

Štruf čeka pobednika meča

Ono što je već poznato je da će pobednik meča Đoković – Sandgren u četvrtfinalu igrati protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa koji je pobedio sedmog nosioca, Belgijanca Davida Gofana, 6:4, 3:6, 6:4.

Igrači na terenu za nekih desetak minuta

Meč između Novaka i Tenisa trebalo bi da počne za desetak minuta. Očekujemo ih uskoro na terenu.

Povreda vrata? Bolje je…

Ono što je problem za broja jedan jeste povreda vrata na koju se žali već nekoliko dana zbog čega je otkazao učešće na turniru u dublu. I protiv Berankisa je osećao nelaagodu, dobio je medicinsku pomoć, ali je posle meča rekao da je bolje nego što je bio u nedelju.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak je srećan jer opet igra

Srpski teniser je posle pobede nad Berankisom rekao da je najavažnije da se ponovo igra.

Vreme je za novi Novakov meč u Njujorku!

Novak Đoković u osmini finala Sinsinatija igra sa Tenisom Sandgrenom. U pitanju je 72. reket sveta, kog je Srbin pobeđivao u oba prethodna duela.

DOBRODOŠLI!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar