Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković se 11. put uzastopno plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa. Prvi reket sveta je u osmini finala posle odlične igre pobedio Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:3, 6:3.

Novak Đoković se 11. put uzastopno plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa. Prvi reket sveta je u osmini finala posle odlične igre pobedio Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:3, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Cele prošle nedelje Novak je ispustio 15 gemova, ali protiv tenisera iz Moskve je bilo daleko više posla, što je i logično, jer je Hačanov bio 15. nosilac na ovom turniru.

PROČITAJTE JOŠ: Rolan Garos mrzi favorite, osim ako nisu Rafa ili Novak

Ipak, stigao je Novak do 35. pobede u sezoni i 72. na Rolan Garosu, na putu do osam najboljih nije ispustio ni set što dovoljno govori u kakvoj se formi nalazi.

Novak je tako stigao do svog 14. četvrtfinala u Bulonjskoj šumi, nastavlja siguran pohod ka drugoj tutuli.

Već na startu meča videlo se da će to biti sasvim drugačiji meč od onih iz protekle nedelje u Parizu.

Hačanov se dobro držao u prvoj polovini seta, ali Novak je polako pritiskao i strpljivo čekao svoju šansu.

Uspeo je u osmom gemu da napravi brejk, ali ne i da u narednom dođe do seta, Rus je načinio ribrejk za 5:4.

Ipak, Đoković je napravio novi brejk u narednom gemu i posle 50 minuta igre poveo je u meču.

Srpski teniser je nastavio sa sigurnom igrom i u drugom setu, kada je nešto ranije stigao do brejka za 3:1.

Morao je u sedmom gemu da spašava četiri brejk lopte, uspeo je u tome da bi potom u devetom gemu iskoristio četvrtu set loptu i poveo sa 2:0.

Činilo se da će lako doći i do trećeg seta, naročito kada je odmah na startu oduzeo servis protivniku i poveo sa 2:0, ali Hačanov nije ni pomišljao da istakne belu zastavu.

Napravio je niz od tri uzastopna gema, poveo sa 3:2, a u šestom gemu propustio dve prilike za brejk.

To ga je mnogo, mnogo koštalo, izgubio je momentum, Đoković je došao do brejka u sedmom gemu i potom odservirao za 5:3.

Nije meč još dugo potrajao, napravio je Novak novi brejk i tako završio posao posle 143 minuta igre.

Novaka u četvrtfinalu očekuje meč sa boljim iz duela Španca Pabla Karanja Buste i Danijela Altmajera iz Nemačke.

Sve detalje meča iz Pariza mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

………….

TOK MEČA:

TREĆI SET:

6:3 – KRAJ MEČA! 

Novak je u četvrtibalu! Novim brejkom je stigao do pobede od 6:4, 6:3, 6:3 posle 143 minuta igre. Četrnaesto četvrtinale u Parizu, 11. uzastopno, zaista sjajno!

5:3 – Potvrđen brejk, Novak pred pobedom

Uspeo je lako Novak da dođe do gema i povede sa 5:3. Nedostaje mu samo još jedan za plasman u četvrtfinale.

4:3 – BREJK ĐOKOVIĆ!

Na 30:30 raspalio je Hačanov snažan forhend, ali prejako, Novak je došao tako do brejk lopte. Nije je iskoristio, naterao ga je Rus na grešku.

Još jednom je Moskovljanin odigrao predugačak forhend, očigledno u želji da pošalje što dublju loptu. Potom je promašio i po paraleli i to je to – Novak pravi brejk za 4:3!

3:3 – Osam minuta igre, Novak spasao dve brejk lopte

Igra Hačanov sve bolje. Odigrava dosta jake i duboke lopte, Novak pravi više grešaka nego u prva dva seta. Loše je smečovao na 30:30, dao protivniku novu priliku za brejk. Hrabro je odigrao drop-šot, Hačanov nije stigao da vrati lopticu u polje protivnika.

Nova greška Đokovića, tako je Hačanov stigao i do druge šanse za brejk u gemu, ali ponovo je Đoković odoleo. Pogodio je Novak as za kraj gema, 3:3.

2:3 – Hačanov preokrenuo

Od 0:2 do 3:2 za Rusa u ovom setu. Jasan signal da ni ne pomišlja da je ovde sve završeno. Moraće Novak da smanji eksperimentisanje sa drop-šotovima, još nije završio posao.

2:2 – BREJK HAČANOV

Još jednom je Hačanov uspeo da Novakovim greškama dođe do prilike za brejk. Pogrešio je Novak na 30:40, bekhend paralela je bila kratka, završila je u mreži i Rus se vratio u igru un ovom setu, 2:2.

2:1 – Moskovljanin prekida niz

Posle tri izgubljena gema zaredom, Rus je konačno uspeo da se vratai na kolosek i dobije servis gem. Smanjio je na 2:1.

2:0 – Brejk je potvrđen

Uspeo je Novak bez većih problema da potvrdi brejk i povede sa 2:0. Šta sad može Hačanov da uradi? Ne mnogo toga. Potrebno mu je nešto spektakularno za preokret.

1:0 – BREJK ZA NOVAKA, ODMAH!

Nešto duži gem na startu seta i osvaja ga Novak, brejk već na startu. Sjajno u psihološkom smislu, broj jedan je na dobrom putu da se 11. put uzastopno plasira u četvrtfinale u Parizu.

DRUGI SET:

6:3 – SET ĐOKOVIĆ

E sad nema kud Rus, Novak je rutinski dobio servis gem i posle 46 minuta igre u ovom setu poveo je sa 2:0 u setovima.

5:3 – Hačanov spasao četiri set lopte

Stigao je Novak lako do 0:40 i tri set lopte, ali ih je isto tako lako i prokockao.  Potom je došao i do četvrte, ali forhend slajs je zakazao, poslao je lopticu u mrežu! Greši i Hačanov, treće izjednačenje, ali potom pogađa lepu kratku dijagonalu, pa as servis. Izvukao se Rus, 5:3.

5:2 – Novak neutralisao četiri brejk lopte

Pojačava Hačanov. Uspeo je da dođe do 0:40 i tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio, kao ni drugu kada ga je Novak izvukao na mrežu, a potom lobovao. Sjajnim forhendom po paraleli Đoković je izjednačio na 40:40 i tako neutralisao opasnost.

Vrh mreže je pomogao Hačanovu da dođe do četvrte brejk šanse u gemu, ali je loše reternirao i propustio i tu šansu. Potom nova greška Rusa, pa siguran poen Novaka i sada vodi sa 5:2!

4:2 – Rus smanjio prednost

Hačanov je dobro odigrao ovaj gem i smanjio je prednost Đokovića u drugom setu, 4:2.

Usput, Karen pokazuje da ume dobro da se zabavlja, igra mu se fudbal.

4:1 – Potvrda brejka

Laka potvrda brejka, Novak vodi sa 4:1. Klizi ka osvajanju i drugog seta.

3:1 – BREJK ZA NOVAKA

Menja Đoković ritam, ne dozvoljva rivalu da se navikne na određenu razmenu. Kombinuje kratke i duge poene, izvlači Karena napred i tako je i stigao do 40:15 i dve brejk lopte.

Odličan ritern Novaka, Hačanov nije vratio kako je želeo, izbacio je lopticu u aut i prvi reket sveta je napravio brejk za 3:1.

2:1 – Sve ide po planu

Odličan servis Đokovića doneo mu je poen za 40:30. Potom je uputio i dobar drugi servis, usledio je loš ritern Moskovljanina i Novak vodi sa 2:1.

1:1 – Težak gem za Rusa, ali ga dobija

Uspeo je Hačanov nekako da preživi ovaj gem i izjednači na 1:1 u drugom setu.

1:0 – Novak dobio početni gem drugog seta

Hačanov je dobro počeo meč, dobio prva dva poena, ali onda je Novak uhvatio ritam i dobio prvi gem u drugom setu.

PRVI SET:

6:4 – SET ĐOKOVIĆ

Što ne naplatiš na mostu, platiš na ćupriji… Maločas Novak nije uspeo da dobije gem i set na svoj servis, ali jeste na servis protivnika. Koji je gem, time i set izgubio na najgori mogući način, duplom servis greškom.

5:4 – RIBREJK HAČANOV

Morao je Novak na 30:40 da spašava prvu brejk loptu za Hačanova, učinio je to efektnim forhend volejem na mreži. Potom je loše odigrao drop šot, Rus je dobio novu brejk priliku.

Onda sjajan poen Haćanova, koristi priliku i imamo ribrejk, 5:4.

5:3 – BREJK ĐOKOVIĆ, SUDIJA DOBILA LOPTICU U GLAVU (NENAMERNO)

Dug gem, nekoliko izjednačenja, a Rus je uspeo da napravi i prvu duplu servis grešku u meču. Potom je poslao duboku loptu pod noge protivnika, za brejk loptu, da bi mali aut presudio i doneo treće izjednačenje.

U jednom poenu, Novak je u pokušaju da stigne lopticu, zahvatio lopticu tako da je ona pogodila linijskog sudiju u glavu.

Nije Novak iskoristio ni drugu brejk loptu, ali jeste nešto kasnije treći i eto, imamo konačno brejk!

4:3 – Maksimum – poen

Ono što je Hačanov u dosadašnja četiri Novakova servis jema uspeo je da osvoji svega dva poena. Maksimum poen u gemu. I sada je posle 40:0 uspeo da dobije taj jedan, utešni poen.

3:3 – Novak propustio prve dve brejk lopte

Stigao je Novak do 15:40 i dve brejk lopte veoma lako, a onda je Hačanov posle duže razmene naterao protivnika na grešku i spasao prvu brejk loptu.

Čudesno se izvukao Rus na mreži, uhvatio je veoma nizak volej, Novak je potom pogrešio. Rus je izvukao Novaka na mrežu drop-šotom, Novak je pogrešio, a potom je Hačanov dobio i naredni poen i izjednačio na 3:3.

3:2 – Sigurno i dalje

Samo je prvi poen u gemu izgubio Đoković, potom je, kao i u prethodnadva gema, lako poentirao i sada vodi sa 3:2.

2:2 – Ni Karen ne popušta

Karen Hačanov je takođe dobro počeo meč. Za sada, siguran je na servisu. Već sad je primetna razlika u odnosu na ranije Novakove mečeve, koje je obično počinjao brejkom. Ovo je daleko veći izazov od sva tri prethodna.

2:1 – Novi gem sa nulom

Impresionira lakoća kojom je Novak dobio još jedan gem bez izgubljenog poena. Nema ni dugih razmena, sve se rešava u nekoliko udaraca, broj jedan vodi sa 2:1.

1:1 – Gem za Rusa

Dobar servis za kraj gema na 40:30, Hačanov je dobio svoj prvi servis gem u ovom meču.

1:0 – Sjajan početak

Odličan servis gem, bez izgubljenog poena. Novak je fokusiran već na samom početku.

15.51 Meč je počeo, Novak servira

Đoković je prvi na servisu, meč je počeo.

15.40 Vreme… Kiša….

Pada kiša u Parizu, hladno je. temperatura je 13 stepeni, igraće se, naravno, pod zatvorenim krovom.

15.49 Novakova 289. nedelja vladavine

Nije zgoreg napomenuti, Novak je započeo svoju 289. nedelju vladavine na ATP listi. Samo je Federer ispred sa ukupno 310 nedelja na vrhu.

15.46 Cicipas je u četvrtfinalu

Poznat je još jedan četvrtfinalista, u pitanju je Grk Stefanos Cicipas. On je pobedio Grigora Dimitrova sa 6:3, 7:6 (9), 6:2

15.44 Igrači su izašli na teren

Igrači su se pojavili na terenu, meč počinje uskoro

15.43 Beker: Novak dobija meč

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker za Eurosport uoči početka meča:

„Novak se oseća dobro, tako mi zaista deluje. Kada je tako, igra se na vrhunskom nivou. Prve nedelje bio je sjajan, on očekuje da bude isto i u drugoj nedelji. Mislim da će Novak dobiti, vidim da Hačanov najviše može da uzme jedan set“, prognozira bivši teniski šampion.

15.42 Novak cilja četvrtu pobedu

Srbin i Rus su igrali četiri puta do sada, Novak vodi sa 3:1. Cilj mu je četvrta pobeda koja bi mu donela plasman među osam najboljih.

15.40 DOBRODOŠLI!

Druga nedelja za Novaka Đokovića u Parizu. Prva je bila laka, u drugoj već na startu ozbiljniji pritivnik, 15. nosilac Karen Hačanov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar