Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Đoković posle sjajnog meča u polufinalu.

Novak Đoković je posle velike borbe savladao Vaseka Pospišila u četvrtfinalu turnira u Tel Avivu rezultatom 7:6(5), 6:3.

Srpski as je tako obezbedio plasman u polufinale u kojem će odmeriti snage sa Romanom Safiulinom

Iako je Đoković u meč ušao kao veliki favorit, Pospišil je bio izuzetno naoštren. Pomogla mu je i činjenica da dobro poznaje Đokovića sa kojim često trenira, pa smo videli veliku bitku.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajno je servirao i kombinacijom ubitačnog početnog udarca i izlazaka na mrežu ostavljao je Đokovića bez šanse da uzme poen u prva dva gema na njegov servis.

Novak se sa druge strane malo mučio, ali nije dozvolio dramu u prva dva gema, a onda je počeo da diže nivo igre.

Nedna čeitiri gema je na svoj servis uzeo sa nulom provodeći oko minut svaki put na terenu, a počeo je da pritiska servis rivala.

U sedmom gemu je krenuo da promašuje prve servise Kanađanin i po prvi put smo videli dramu u jednom gemu. Nekoliko izjednačenja i propuštenih prilika srpskog asa, ali i gem u kojem ipak nismo videli brejk loptu.

Kada se Pospišil izvukao iz problema, uspeo je bez turbulencija da dođe do taj brejka.

Zanimljivo je i da se tokom seta Novak mučio sa reketima i promenio je nekoliko nezadovoljan kako su našpanovane žice, pa je u završnici prvog seta tražio od Ivaniševića da mu se ponovo zatežu žice.

EPA-EFE/ABIR SULTAN

U taj-brejku smo videli dva lica Đokovića. Nakon duple servis greške rivala došao je furiozno do 5:1, ali je usledio pad. Pospišil je prekinuo seriju od 22 poena koje je Đoković osvojio na svoj servis i potom dobrim riternima stigao do 5:5.

Novak ipak nije dozvolio potpuni preokret i sa dva poena je došao do prednosti od 1:0 u setovima.

U drugom setu smo videli potpuno drugačiju sliku. Pao je nivo kvaliteta servisa kod oba igrača pa je već u pvom servis gemu Đoković morao da spasava brejk loptu.

To kao da mu je dalo krila, pa je već u sledećem servis gemu došao do prve brejk lopte koju je iskoristio, a zatim i rutinski došao do 3:0. Delovalo je da je u tom trenutku prelomio meč u potpunosti, ali je usledila nova drama.

Rutinski je Pospišil odservirao i upisao se na semafor u drugom seetu, a potom sa nekoliko sjajnih riterna došao do vezane dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali je drugu pretvorio u brejk i povratak u meč.

Želeo je Novak odmah da napravi ribrejk i čak došao do 0:30, ali je Pospišil uspeo nekako da se izvuče i sa četiri dobra servisa osvoji i treći gem u nizu.

Izgledalo je kao da može da dođe do drame u tom trenutku, ali je bilo vidljivo da Pospišil nema snage. Novak je prvo odservirao za 4:3, a zatim posle velike borbe po drugi put oduzme servis rivalu za ključni trenutak u meču.

Uz manje probleme, Đoković je odservirao za konačan trijumf i tako nastavio pohod na titulu.

Njemu će rival biti Roman Safiulin koji je lako u dva seta izbacio Artura Riderkneha, a meč će se igrati u subotu u popodnevnim satima.

Đoković - Pospiši 7:6, 6:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar