Dugo će se pričati o ovom meču.

Novak Đoković je u spektaklu za pamćenje posle neverovatnog trilera obezbedio plasman u finale pobedom nad Stefanosom Cicipasom rezultatom 6:2, 3:6, 7:6 (4).

Đoković je u potpunoj lufdici od meča išao od sjaja, do očaja i nazad i pokazao da mu na menatlnom planu nema ravnog i da je sa neke druge planete.

PROČITAJTE JOŠ

Dok su navijači drhtali pored terena i nervirali se, on je hladokrvno igrao u najtežim trenucima i osvojio ključne poene za pobedu i finale protiv Holgera Runea u nedelju u 15.00.

Videlo se već po prvim udarcima da je Đoković maksimalno fokusiran i rešen da ne dozvoli rivalu ni promil šanse u ovom meču.

Odservirao je srpski as besprekorno prva dva gema, pogodio nekoliko forhenda za špice i samo tražio ritern sa kojim će da prelomi meč.

Bio je dobar Cicipas u prva dva servis gema, ali je onda Đoković upalio turbo pogon.

U šestom gemu je odigrao dva fenomenalna udarca, od kojih je jedan viner podigao publiku na noge i došao prvi put na 30:30. Pokušao je Cicipas da izlaskom na mrežu iznenadi Đokovića, ali je dobio dve lopte pod noge za prvi brejk na meču.

Foto: Tanjug//AP/Michel Euler

To je bilo prvi put na turniru da je Grk izgubio svoj servis, a to je bio samo poečtak.

Nije publika stigla da prestane sa aplauzima, a Đoković je tridesetak sekundi kasnije još jednim gemom sa nulom poveo sa 5:2.

To je vidno poremetilo Grka koji je počeo da promašuje prve servise i greši, što je Đokovič iskoristio da osvoji prvi set.

I drugi je krenuo u sličnom ritmu i činilo se da će ovo biti ekspresna pobeda za Đokovića.

Međutim, u trećem gemu, na 0:30, Cicipas uspeva da se izvuče i osvoji gem što je bio signal da urlicima probudi publiku koja je je krenula da zdušno navija za njega.

To je bilo ključno za promenu momentuma na stranu grčkog tenisera.

Krenuo je da leti po terenu Cicipas i sve vraća, a Đoković je upao u zamku i krenuo da se svađa sa publikom i da greši.

Odjendmo se našao u neprijatnoj situaciji koju je Cicipas pretvorio u brejk što je potpuno isfrustrilalo Đokovića.

Počeo je da se raspravlja sa boksom i da viče na Ivaiševića i da se nervira i to je Cicipas maksimalno eksploatisao i još jednim brejkom uveo meč u treći set.

Uspeo je Novak da ponovo pronađe fokus i ritam i dobro uđe u treći set. Lako je uzimao gemove na svoj servis, a već u drugom na servis Cicipasa je došao do dve vezane brejk lopte. Tada je napravio grešku i propustio dobru priliku na prvoj, što je Cicipas kaznio i izvukao se.

Usledili su laki gemovi za servere sve do devetog kada smo videli veliku dramu.

Novak je ponovo uspeo da isforsira greške Cicipasa i dođe do nove dve vezane brejk lopte. Tada je na drugoj usledila neveorvatna razmena, a Novak je u jednom trenutku ostao do dah i poslao lopticu mrežicu. Cicipa seponovo izvukao i na kraju odveo meč u taj brejk, a ni tu drame nije izostalo.

Nije bilo mini brejkova sve do promene strana, kada se Cicipas sjajno odbranio i naterao Đokovća na grešku. Tu se videla mentalna snaga Đokovića. Umesto da klone, on je odigrao vrhunske udarce i odmah uzvratio sa dva mini brejka.

Tada smo videli i najbolji poen na meču. Rešetali su jedan drugog, odigravali sjajne udarce, ali je Novak bio jači i uspeo je da dođe do dve meč lopte. To je bilo dovoljno da stavi taču i da uz veliki urlik proslavi pobedu posle isitnskog trilera.

Sledi okršaj sa Holgerom Runeom sa kojim je igrao pre godinu dana  i lako ga dobio na US Openu, ali je mlad Danac od tada mnogo napredovao.

Đoković - Cicipas 6:2, 3:6, 7:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare