Novak Đoković
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Da je US Open čovek verovatno bi rekao "Mrzi me da kucam, aj pošaljem ti printskrin".

Zakazan je žreb za poslednji grend slem u sezoni, konačno znamo satnicu (18.00 u četvrtak), ali da li vas čudi što niste nigde pročitali nigde informaciju o video prenosu?

PROČITAJTE JOŠ

Niste je pročitali jer ga nema. Da, verovali ili ne, turnir u Njujorku koji se spektakularno reklamira već mesecima unazad, turnir koji ima možda i najbolje naloge na društvenim mrežama odlučio je da propusti penal za šou.

Umesto da od žreba naprave spektakl, kao što to rade u svim drugim američkim sportovima (pogledajte samo kako se biraju postave na NBA Ol-star vikendu), turnir je odlučio da samo pošalje gotov raspored novinarima.

Dakle, neće biti gledanja tog trenutka formiranja kostura, već će turnir jednostavno poslati potpuno završen žreb. To naravno ne znači da će doći do malverzacija, ali ujedno i ne znači da neće biti takvih optužbi.

Neshvatljivo je zbog čega jedan tako krupan trenutak ostaje bez prenosa jer bi milioni ljudi širom planete volelo da isprati to. Uostalom, pogledajte kako izgleda žreb za Ligu šampiona, pa o njemu se priča danima kasnije. Ko se pojavio, ko nije, kako je reagovao neko kada je izvukao neko ime. Sve ono što je vezano za sam žreb, a ne za njegov ishod o kom se govori nekad i godinama kasnije nakon „grupi smrti“.

Upravo zbog toga je neshvatljiv ovaj bizaran potez US Opena koji će 24. avgusta odrediti puteve svih tenisera u borbi za trofej. Ipak, prenosa neće biti, tako da budite uz Nova.rs i ispratite kakav je ishod žreba uz pravo more drugih informacija koje vas čekaju i direktno iz Njujorka.

BONUS VIDEO Viktor Troicki i sukob sa navijačima na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar