Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Borna Ćorić, Dejvis kup reprezentativac Hrvatske, kaže da je apsolutno spreman za takmičenje na Mastersu Sinsinati i na US Openu.

Zagrebački teniser, koji je trenutno 33. na svetskoj listi najboljih tenisera, kaže da jedva čeka da počnu mečevi.

PROČITAJTE JOŠ:

Teniseri su bez turnira od marta meseca i Borna kaže da je ovo bila situacija koja je novo iskustvo za sve u svetu tenisa.

„Posle vesti da neće biti Indijan Velsa uzeo sam deset dana odmora i tek posle sam počeo da treniram, ali posle je objavljeno da neće biti turnira u narednih pet do šest nedelja. Ponovo sam počeo da radim negde oko termina za Rolan Garos, igrao nekoliko egzebicija, ali sam pokupio koronavirus i nisam mogao ništa da radim dve do tri nedelje. Kad sam se oporavio, imao sam pet ili šest nedelja priprema, sada se osećam dobro i spreman sam. Trenirao sam uglavnom u Splitu i Zagrebu, potom nekoliko nedelja u Beogradu“, kaže Borna za sajt ATP.

PROČITAJTE JOŠ: „Ako je Novak na 100 odsto, uzeće titulu na US Openu“

On kaže da se njegovi ciljevi, bez obzira na situaciju, nisu promenili.

„Iako se raspored turnira promenio, zbog situacije u kojoj smo, ciljevi su isti, da ostanem zdrav i da igram dobar tenis, to su najvažnije stvari za mene. Nisam sebi postavio nikakav poseban cilj na početku sezone, pa neću ni sada. Samo da se takmičim“, dodao je Ćorić.

Kaže da zna šta će činiti kada je reč o igri i na šta konkretno može da se osloni.

„Pokušaću da igram agresivno, koristim servu kao oružje i da se krećem što je moguće bolje. Svako ko bude imao više mečeva u nogama, imaće prednost na US Openu, jer će turniri ići jedan za drugim veoma brzo posle pauze.“

Borna kaže da jedva čeka da se opet vidi sa kolegama.

„Jedva čekam sve da vidim. Tokom pauze video sam se sa svim srpskim i hrvatskim igračima, najboljim prijateljima u proteklih pet meseci. Čim sam došao, imao sam trening sa Novakom Đokovićem i Milošem Raonićem, ali jedino moj trener zna kakav ću imati raspored“, poručuje hrvatski teniser.

Borna kaže da se posle koronavirusa koji je dobio na Adrija turu u Zagrebu, često testira.

„Bio sam negativan na tri ili četiri testa nedavno. Pre leta u Ameriku, imao sam još jedan test kako bi se uverio da sam stopostotno zdrav“, zaključio je Ćorić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar