Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Serena Vilijams je mnogo puta bila u poziciji da je nadomak 24. grend slema, pa se opekla. Sada ide korak po korak i opet je u polufinalu u Njujorku.

Pobedila je Cvetanu Pironkovu sa 4:6, 6:3, 6:2 i pobedi li u polufinalu bolju iz okršaja Azarenka – Mertens, treći put zaredom igraće finale na Flašing Medouzu.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je počeo prelepo, najavom spikera na stadionu:

„Na teren izlazi mama dečaka Aleksandra, Cvetana Pironkova“, a potom je dodao i  sledeće:

„Evo je i mama devojčice Olimpije… Serena Vilijams!“

PROČITAJTE JOŠ: Serena dobila duel mama na US Openu

Amerikanka je na kraju bila vrlo zadovoljna.

„Srećna sam što imam prilike da pričam o meču, jer moglo je da bude i tako da ne pobedim. Borila sam se, nisam odustajala. Morate da nastavite tako. Ovaj meč je bio sjajan, samo pokazuje koliko su mame jake. Ako možete da rodite dete, možete da radite bilo šta“, kaže Vilijamsova.

Za Serenu je važno da je nastavila seriju pobeda onda kada joj nije najbolje išlo na terenu.

Ovo joj je bio treći meč zaredom da je u deficitu i da je na kraju pobedila. Gubila je u trećem kolu od Sloun Stivens, šampionke iz 2017. godine, potom i protiv Marije Sakari sa 2:0 u setu odluke. Sada isto i sa Pironkovom, opet je imala set zaostatka.

„Osećam se dobro. Spremna sam da igram tri seta svaki put ako moram. Nije važno, pobeda je pobeda“.

U drugom setu odigrale su nekoliko epskih poena, uključujući i jedan sa 24 razmenjena udarca, kada je Serena napravila brejk za 5:3.

Ono što je mnoge iznenadilo je da je poen dobila vrativši lopticu improvizujućim udarcem levom rukom.

„Da budem iskrena, pomalo igram levom rukom na treningu, ali ne sa nekom svrhom. Primetila sam jednom da sam na žestokom treningu odigrala poen levom rukom, mislim da mi se to sad vratilo tokom meča. Kad ste u takvoj poziciji… Ovo je četvrtfinale grend slema, pokušavala sam da uradim sve što mogu i levom i desnom rukom“, poručila je Vilijamsova.

Pironkova neće biti nezadovoljna, naprotiv. Posle tri godine pauze, četvrtfinale grend slema i pobeda nad bivšom šampionkom Vimbldona, Garbinje Mugurusom, to je zaista odličan učinak.

„Bio je to dug put, ali je bilo predivno. I još je. Osećam se privilegovanom što sam ovde i što se bavim omiljenim sportom u tako velikoj areni. Prelepo je“, poručila je bugarska teniserka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar